Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

Newbie vraag Foto's

(1/3) > >>

HermanvdB:
Hallo,
Sinds een paar weken ben ik overgestapt van Windows naar MacOS (Monterey 12.5). Voorheen altijd Microsoft365 in combinatie met OneDrive gebruikt en dit heb ik ook zo ingesteld op mijn Mac. Mijn iPhone stuurt automatisch alle foto's naar de OneDrive map, iCloud gebruik ik niet, behalve voor een reservekopie van iPhone en iPad, immers ik heb 1 Tb bij OneDrive.
Bij Foto's op mijn Mac heb ik iCloud-foto's uitgevinkt. Ook heb ik het vinkje bij Importeren weggehaald, (Kopieer onderdelen naar Foto's bibliotheek). Nu mijn vragen:
1. Wat betekent dit precies?
2. Wanneer ik een foto handmatig importeer in Foto's vanuit OneDrive, waar blijft deze dan? Worden geïmporteerde foto's ook lokaal opgeslagen?
3. Als ik de foto bewerk, dan zie ik in Foto's de bewerkte versie, maar in OneDrive het origineel. Waar staat de bewerkte versie dan?
4. Als ik de foto in Foto's verwijder, dan verdwijnt deze alleen in Foto's, maar niet in OneDrive (en dat lijkt mij prima).
Wat ik wil is dat de foto's op OneDrive blijven staan en niet een grote map ergens op mijn Mac met dubbele gegevens. Of kan het slimmer?

Herman

boiing:
Ingewikkelde vragen om even in twee zinnen uit te leggen, maar dit is belangrijk:


--- Citaat van: HermanvdB, 12 augustus 2022 - 19:58 ---Ook heb ik het vinkje bij Importeren weggehaald, (Kopieer onderdelen naar Foto's bibliotheek). Nu mijn vragen:
1. Wat betekent dit precies?

--- Einde van citaat ---
Als je dat vinkje uitzet kun je prima 'Foto's' gebruiken maar de originelen komen dan niet in je 'Foto's'-bibliotheek. Als je ooit die foto's verplaatst, verwijdert of wat dan ook vanaf plek waar ze stonden dan is 'Foto's' ze kwijt. Staat het vinkje wel aan (dat is de standaardinstelling) dan beheer je de originelen in het programma 'Foto's'. Normaal gesproken is dat wat je wil, tenzij je bewust andere keuze's maakt.

Vraag je dus allereerst af of je 'Foto's' wil gebruiken om je fotobibliotheek te beheren en alle bewerkingen ook vanuit dat programma te doen in de toekomst.

nnsa:
Heeft (n)iets met je vragen te maken, maar ik vroeg mij even af of - én hoe je de backup(s) van je Mac hebt geregeld (dus ook van je foto’s).

Flix:
Als je dan toch overstapt van PC naar macOS, kun je misschien ook maar beter de stap helemaal maken, dus ook het cloud gedeelte.

HermanvdB:
@nnsa: back up is geregeld met time machine naar mijn NAS. Hier kopieer ik ook met regelmaat de foto’s van OneDrive naar toe.
@flix: stoppen met Office en overstappen op Pages/Numbers is geen optie. De kosten van iCloud houden mij op dit moment tegen.
@boiing: ik wil eigenlijk voorkomen dat ik straks een grote foto library bestand op mijn Mac heb staan met daarin duplicaten van mijn foto’s van OneDrive. Kan de library ook op mijn NAS of OneDrive?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie