Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

Personen in Foto's opnieuw opbouwen

(1/3) > >>

MacThijss:
Een week of twee geleden zijn de 'personen' in Foto's op mijn iMac door de war geraakt. Ik kan niet helemaal herleiden waar het door is gekomen, ofwel bij de upgrade naar Monterey of omdat dochterlief opeens een groot aantal nieuwe gezichten is gaan benoemen of een combinatie, maar feit is dat er steeds minder van klopte als ik probeerde om de juiste gezichten bij de juiste personen te krijgen.
Als laatste stap heb ik twee dagen geleden alle personen in de map Personen gewist, zodat de gezichtsherkenning helemaal opnieuw aan de slag zou gaan. Helaas is dat tot nu toe niet gebeurd. Hoewel het wissen van de Personen een tijd duurde en ik daarna de Foto's-database opnieuw heb opgebouwd, geeft Foto's nu steeds opnieuw aan dat alle ruim 43.000 foto's zijn doorzocht. Maar dat heeft exact 0 herkende personen/gezichten opgeleverd. Ook als ik handmatig een paar gezichten zelf 'herken' gebeurt er niks.
Iemand enig idee wat te doen?
En ja, ik heb wel een backup maar ik ben bang dat die terugzetten op termijn weer tot hetzelfde probleem gaat leiden.

nnsa:
Heb je hier iets aan ?:

Personen in Foto's opnieuw opbouwen

HenkG:
Hier ook een zelfde soort probleem, sinds (denk ik) Monterey.
Ondertussen zijn er 2900 foto's doorzocht van de 15.500.
Begin het vertrouwen in Apple toch wel een beetje kwijt te raken.

MacThijss:
@nnsa; dat is inderdaad wat ik heb gedaan. Daarna lijkt er alleen niks te gebeuren. Misschien ben ik te ongeduldig. Sowieso goed om te weten dat ik niet de enige lijkt te zijn.

nnsa:

--- Citaat van: MacThijss, 29 november 2021 - 21:12 ---@nnsa; dat is inderdaad wat ik heb gedaan. Daarna lijkt er alleen niks te gebeuren. Misschien ben ik te ongeduldig.

--- Einde van citaat ---

Misschien de Mac gewoon aan laten staan en af en toe eens kijken of er iets gebeurt…

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie