Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

Problemen na herinstallatie Monterey - prullemand - voorvertoning

(1/2) > >>

Appelflap:
Hallo, ik was nogal veel aan het experimenteren met mijn Mac en terug gaan naar Big Sur - wat  niet lukte - en uiteindelijk heb ik Monterey geher├»nstalleerd.
Hierbij ondervind ik echter 2 problemen:
1 - Bij het weergeven van voorvertoningen in de Finder, met de spatiebalk, is er nu een vertraging van de weergave (eerst verschijnt de kader en pas zo'n halve seconde later het beeld). Met harde schijf ruimte kan het niets te maken hebben denk ik want er is nog heel wat ruimte vrij (meer dan 40 GB).
2 - In mijn prullemand bevind zich een bestand dat niet verwijderd kan worden omdat het door Mac OS is vereist. De naam van het bestand is 'InstalESD.dmg'.

Hoe kan ik dit oplossen?

boiing:
1. Voorvertoning van welk soort bestand? Of is het bij allemaal?

2. Dat kan lastig zijn specifiek bij een Installer bestand, probeer eerst alle 'normale' manieren, en anders is de enige oplossing SIP tijdelijk uitzetten in de Recovery Mode, terugkomen om te verwijderen en SIP weer aanzetten. In dit draadje komt het allemaal voorbij (ook de manieren die je eerst kunt proberen), en uiteindelijk mijn tip in reactie 17:

https://www.macfreak.nl/macos-en-osx/kan-bestand-in-prullenbak-niet-verwijderen/

Appelflap:
1 - Ik merkte het eerst bij afbeeldingen, maar na heel wat bestanden op te ruimen lijkt dit nu toch beter te gaan. Misschien doet het systeem op de achtergrond ook iets om op te kuisen. In ieder geval het lijkt nu terug beter te werken en ik ga dit verder afwachten. Ik heb de indruk dat dit in orde komt.
2 - Ik heb reeds geprobeerd door het slotje van het info venster uit te zetten en bevoegdheden aan te passen, maar dit werkt niet, de naam van het bestand aanpassen lukt niet.
Over recovery mode en SIP had ik al ergens gelezen ik zal dat proberen. Alvast bedankt voor de tip.

nnsa:

--- Citaat van: Appelflap, 30 november 2021 - 11:04 ---1 - Ik merkte het eerst bij afbeeldingen, maar na heel wat bestanden op te ruimen lijkt dit nu toch beter te gaan. Misschien doet het systeem op de achtergrond ook iets om op te kuisen. In ieder geval het lijkt nu terug beter te werken en ik ga dit verder afwachten. Ik heb de indruk dat dit in orde komt.


--- Einde van citaat ---

Na het installeren van een Systeem(update) worden er veel zaken op de achtergrond nog geregeld, waaronder een nieuwe indexering van je HDD. Dit vergt best veel processor-capaciteit, waardoor er een aantal zaken tijdelijk vertragen. Meestal is dit na een dag (aanstaan) over.

boiing:
Klopt, goeie. Geef dat gewoon even een dag of wat de tijd Appelflap.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie