Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

Sleutelhanger overzetten naar nieuw systeem

<< < (2/3) > >>

nnsa:

--- Citaat van: Jakko W,  5 december 2021 - 20:15 ---Dat heb ik geprobeerd, maar daarvan verschijnt niks in Sleutelhangertoegang. Ik moet daar wel bij zeggen dat ik de bestaande bestanden met dezelfde naam niet vervangen heb, dus wellicht ligt het daaraan.


--- Einde van citaat ---

Misschien toch even proberen met de juiste bestandsnamen.

Flix:

--- Citaat van: Jakko W,  5 december 2021 - 11:31 ---Dit artikel helpt niet, omdat ik de sleutelhanger van de oude computer niet kan exporteren — want die weigerde dienst.

--- Einde van citaat ---
Die begrijp ik niet, want in het hier door jou aangehaalde Apple Support artikel hebben ze het niet over exporteren, maar de Keychain bestanden uit de oude gebruiker (HDD), of backup, slepen naar de nieuwe gebruiker (SSD).
Ik kan het zelf niet op die manier uittesten, omdat ik gebruik maak van iCloud Keychain.--- Citaat van: nnsa,  5 december 2021 - 11:48 ---Ik heb hier nog een artikel met methode gevonden om dit handmatig te doen...

--- Einde van citaat ---
Een artikel van bijna 10 jaar geleden, uit de tijd van Mac OS X 10.7 Lion; daar zou ik niet meer teveel op vertrouwen (en dus naar omkijken).

nnsa:

--- Citaat van: Flix,  5 december 2021 - 21:32 ---
Een artikel van bijna 10 jaar geleden, uit de tijd van Mac OS X 10.7 Lion; daar zou ik niet meer teveel op vertrouwen (en dus naar omkijken).

--- Einde van citaat ---

De methodiek in beide artikelen is het zelfde en heb ik in Monterey gecontroleerd. Maar geeft verder niet…

jaco123:

--- Citaat van: Flix,  5 december 2021 - 13:55 ---Daar ben ik het NIET mee eens.
Alle sites met gebruikersnamen/ww die in Safari bewaard worden (Voorkeuren > Wachtwoorden), zie ik ook terug in Sleutelhangertoegang (macOS 12 Montery).

--- Einde van citaat ---

Ik ben het er ook niet mee eens, maar dat is toch echt wat er bij mij gebeurde toen ik 3 jaar terug een nieuwe Mac kocht en alles met de migratieassistent overgezet had: Safari-wachtwoorden waren niet overgenomen.
Was destijds een behoorlijke puzzel om die safari-wachtwoorden op de oude Mac te exporteren (kon eigenlijk alleen via de GUI door op elk wachtwoord te klikken en te copy/pasten, gelukkig had iemand dat al geautomatiseerd middels een of ander script. Ik was toen zeker niet de enige met dat probleem...).

Fijn om te horen dat dit kennelijk weer gerepareerd is in Montery. Ik zit nog op Mojave (update naar Montery doe ik waarschijnlijk in de kerstvakantie) en bij mij staan zeker niet alle Safari-wachtwoorden in mijn sleutelhanger.

Bij mijn weten is het niet iets dat je ergens in kunt stellen, dus ik nam aan dat het een "feature" was.

Flix:
Wat wel kan zijn dat er een verschil is of je iCloud Sleutelhanger hebt ingeschakeld, of niet.
Dat kan ik nu niet 1-2-3 controleren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie