Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

Sleutelhanger overzetten naar nieuw systeem

(1/3) > >>

Jakko W:
Vanwege omstandigheden heb ik macOS opnieuw moeten installeren, en nu weigert de Migratie-assistent ook om m’n Time Machine-backup terug te zetten waardoor ik gedwongen ben met de hand m’n oude data over te zetten. Voor het grootste deel zal dat geen probleem zijn, maar hoe krijg ik de inhoud van m'n sleutelhanger terug?

Dit artikel helpt niet, omdat ik de sleutelhanger van de oude computer niet kan exporteren — want die weigerde dienst.

nnsa:
Ik heb hier nog een artikel met methode gevonden om dit handmatig te doen, mits je nog toegang hebt tot de oude locaties van de Keychain bestanden op Root-niveau en Gebruikers-niveau. Je zou dan handmatig de bestanden kunnen kopiëren ?

jaco123:
Let ook even op dat Safari sinds een jaar of 5 (?) de wachtwoorden die je op websites invult NIET meer opslaat in je sleutelhanger. Daar komt nog bij dat de wachtwoorden zo versleuteld zijn dat je het bestand met de Safari-wachtwoorden niet over kunt zetten naar een nieuwe computer (althans, het is mij toen niet gelukt).

Maar eerst maar eens zorgen dat de sleutelhanger-wachtwoorden over komen naar je nieuwe computer. Hopelijk lukt dat met de tip van nnsa.

(O, en ik heb het andere draadje niet gelezen, maar als je je sleutelhangers in iCloud bewaart dan gaat het "vanzelf" goed als je op je nieuwe installatie weer inlogt op iCloud. Ik neem aan dat je het niet over iCloud-sleutelhangers hebt?)

Flix:

--- Citaat van: jaco123,  5 december 2021 - 13:30 ---Let ook even op dat Safari sinds een jaar of 5 (?) de wachtwoorden die je op websites invult NIET meer opslaat in je sleutelhanger.

--- Einde van citaat ---
Daar ben ik het NIET mee eens.
Alle sites met gebruikersnamen/ww die in Safari bewaard worden (Voorkeuren > Wachtwoorden), zie ik ook terug in Sleutelhangertoegang (macOS 12 Montery).

En idd, iCloud is hier -normaliter- de oplossing. Als het nog kan, zou je op de oude Mac alleen al hiervoor even iCloud moeten aanzetten, zodat de transfer heel makkelijk en vloeien gaat.

Jakko W:

--- Citaat van: nnsa,  5 december 2021 - 11:48 ---Je zou dan handmatig de bestanden kunnen kopiëren ?

--- Einde van citaat ---
Dat heb ik geprobeerd, maar daarvan verschijnt niks in Sleutelhangertoegang. Ik moet daar wel bij zeggen dat ik de bestaande bestanden met dezelfde naam niet vervangen heb, dus wellicht ligt het daaraan.


--- Citaat van: jaco123,  5 december 2021 - 13:30 ---Let ook even op dat Safari sinds een jaar of 5 (?) de wachtwoorden die je op websites invult NIET meer opslaat in je sleutelhanger.
--- Einde van citaat ---
Safari is het probleem niet: dat vroeg toch al nooit aan me of het wachtwoorden moest onthouden. Ik kan me niet meer herinneren of ik dat ooit zelf uitgezet heb, maar na meerdere keren zoeken heb ik nooit kunnen vinden waar ik dat (weer?) áán kon zetten. Nu, op deze nieuwe installatie, vraagt Safari wel of hij ze moet onthouden, wat ik hem dus ook gelijk laat doen. Alleen helpt dat natuurlijk niet met de wachtwoorden en andere beveiligde notities die ik handmatig toegevoegd heb aan de sleutelhanger die nog op de oude, niet-niet-kapotte, harde schijf staan.


--- Citaat van: jaco123,  5 december 2021 - 13:30 ---Ik neem aan dat je het niet over iCloud-sleutelhangers hebt?

--- Einde van citaat ---
Klopt, dit gaat over lokale.


--- Citaat van: Flix,  5 december 2021 - 13:55 ---Als het nog kan, zou je op de oude Mac alleen al hiervoor even iCloud moeten aanzetten, zodat de transfer heel makkelijk en vloeien gaat.

--- Einde van citaat ---
Er is geen nieuwe Mac, er is dezelfde Mac als ik de laatste 2,5 jaar gebruikt heb maar met een SSD erin, in plaats van een HDD. Had het wel over een oude en een nieuwe Mac gegaan, dan had ik ze gewoon kunnen exporteren op de oude, overzetten en dan importeren op de nieuwe.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie