Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

VLC Audiosynchronisatie

(1/2) > >>

MacFreak-fan:
Ik gebruik VLC voor videopresentaties op mijn Mac Studio (Ventura) en/of op mijn MacBook Pro (Big Sur). Soms ben ik op locatie en dan is de beamerafstand naar mijn MacBook ca. 10m. De verbinding is met een goede HDMI-kabel. Er treedt standaard een vertraging op die ik in VLC met de synchronisatie op -3900 kan opheffen.
(Grijze figuur)
Echter dat moet elke keer opnieuw (per film/presentatie) ingesteld worden.
Ik zou dat als een "default" ergens in de voorkeuren standaard willen instellen.
Nu vind ik dit in de voorkeuren van Audio:
(Audio-figuur)

Maar kan niet vinden wat hier het effect van is en in de Engelstalige "handleidingen" kan ik niets vinden.

VLC Audiosynchronisatie

VLC Audiosynchronisatie

MacFreak-fan:
Geen VLC gebruikers hier?

MacFrankie:
Zeker wel, maar ik speel audio & video af op de iMac, of beide op tv (MacBook Air --> mini Display Port naar HDMI kabel --> tv). Dus ik kan je niet helpen met jouw probleem, helaas.

MacFreak-fan:
Dat snap ik, het probleem komt voort uit het feit dat de video via een 10m HDMI kabel loopt en de audio rechtstreeks naar een audioinstallatie loopt. Als je beiden "gewoon" op hetzelfde medium afspeelt is er niks aan de hand.

nnsa:

--- Citaat van: MacFreak-fan, 28 november 2022 - 11:49 ---Het probleem komt voort uit het feit dat de video via een 10m HDMI kabel loopt en de audio rechtstreeks naar een audioinstallatie loopt.

--- Einde van citaat ---
En als je nu de audio eens aftapt via een HDMI-(audio)splitter 'aan de andere kant' ? Ik heb er geen ervaring mee, is maar een tip. Zelfde situatie als # MacFrankie.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie