Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

Windows op (Intel) Mac, waarop te letten?

(1/3) > >>

Eric.1:
Beste,

Binnenkort heb ik voor mijn school windows nodig, voor een bepaald programma. Nu heb ik een MacBook Air 2020 (intel) en wilde hierop windows installeren via bootcamp. Ik heb alleen mijn twijfels of de beveiliging van mijn Mac niet minder wordt door dat ik er windows opzet. Wordt het aangeraden om extra beveiliging stappen te nemen/programma's? Daarnaast ben ik niet erg bekend met windows, en hoor ik graag tips van jullie!

Met vriendelijke groet,

Eric

nnsa:
Beste Eric, dit is nog niet het antwoord op je vraag, maar wil je bekend maken welk programma je op Windows moet draaien ? Dan kunnen we kijken of dit via een equivalent toch nog op de Mac kan draaien. Als dat niet kan zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder de Bootcamp oplossing.

Jakko W:
Je bent waarschijnlijk beter af door Windows in een virtuele omgeving (VirtualBox, Parallels of VMWare) te zetten, dan kun je je Mac normaal blijven gebruiken en tegelijk ook Windows, in plaats van dat je opnieuw op moet starten om naar Windows te gaan. Nog een voordeel is dat wanneer het mislukt, je gewoon de virtuele machine kunt wissen en opnieuw beginnen zonder enig risico aan de Mac-kant, je andere bestanden, enz.

Eric.1:

--- Citaat van: nnsa, 15 september 2021 - 19:13 ---Beste Eric, dit is nog niet het antwoord op je vraag, maar wil je bekend maken welk programma je op Windows moet draaien ? Dan kunnen we kijken of dit via een equivalent toch nog op de Mac kan draaien. Als dat niet kan zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder de Bootcamp oplossing.

--- Einde van citaat ---

Ik weet nog niet precies welk programma, maar er werd mij verteld dat het een 'zwaar' programma is. En daarom dacht ik aan bootcamp. Ik denk dat een parallel niet krachtig genoeg is.

nnsa:
Niet onvriendelijk bedoeld, maar met deze informatie over het ‘Windows programma’ kan ik er verder niets over zeggen en blokkeert dit ook een verder advies. Van belang is dus ook welke (minimale) eisen de Windows applicatie aan de PC stelt, zoals schijfruimte, processor capaciteit, intern geheugen (RAM), videokaart etc.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie