Sinds ik Sierra op mijn Macbook heb staan krijg ik alleen maar 'eeuwig' durende strandballen. Mmmm iPhoto is dus niet langer meer betrouwbaar.
Nu wil ik ze eventueel wel toevoegen aan Photo Station, zit standaard bij de Sync software. Echter, het lukt me niet om mappen te importeren. Alleen fotobestanden zijn te importeren. Niet echt een optie, namelijk zo'n 2 TB aan foto's in de iPhoto structuur en dat betekend: oneindig veel mapjes met foto's.
Hoe dit probleem te tackelen? Of een andere oplossing misschien?
gr Wouter
wouter hazel om 22:32, 12-01-2017Hoi,Op mijn Synology 414 heb ik in het verleden diverse iPhoto bibliotheken geplaatst. Ik kon ze altijd goed benaderen via iPhoto en met iPhoto library manager goed benaderen. Sinds ik Sierra op mijn Macbook heb staan krijg ik alleen maar 'eeuwig' durende strandballen. Mmmm iPhoto is dus niet langer meer betrouwbaar.
wouter hazel om 22:32, 12-01-2017Nu wil ik ze eventueel wel toevoegen aan Photo Station, zit standaard bij de Sync software. Echter, het lukt me niet om mappen te importeren. Alleen fotobestanden zijn te importeren. Niet echt een optie, namelijk zo'n 2 TB aan foto's in de iPhoto structuur en dat betekend: oneindig veel mapjes met foto's.Hoe dit probleem te tackelen? Of een andere oplossing misschien?gr Wouter
wouter hazel om 22:32, 12-01-2017...zo'n 2 TB aan foto's in de iPhoto structuur en dat betekend: oneindig veel mapjes met foto's.
Nu vraag ik me echter af: mocht OP Wouter niks anders willen dan diverse iPhoto libraries hosten op zijn NAS voor 1 specifieke Mac, of de creatie van een iSCSI LUN geen goed idee zou kunnen zijn.
http://www.theghostbit.com/2016/04/using-iscsi-to-store-your-apple-photos.html
Als ik het goed begrijp wordt dan de Synology zo goed als een DAS of JBOD op een bepaalde Mac.Wat in dit specifiek geval wel eens handig/ productief zou kunnen uitdraaien.
En dan bedoel ik: geen meervoudige sharing gezever, niks aanspreken van je libraries over al je devices, niks bekijken op je TV (wat een Synology natuurlijk allemaal wél kan onder de juiste condities), maar gewoon: bruute externe opslag, als ware het een externe HDD.
http://www.kernsafe.com/download/macos-iscsi-initiator.aspx
Of ie binnen mag op Sierra weet ik niet en kan ik niet testen.
https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/tutorial/Virtualization/How_to_use_iSCSI_Targets_on_Mac_computers
HEXDIY om 2:29, 13-01-2017Nu vraag ik me echter af: mocht OP Wouter niks anders willen dan diverse iPhoto libraries hosten op zijn NAS voor 1 specifieke Mac, of de creatie van een iSCSI LUN geen goed idee zou kunnen zijn.
Je gewone documenten kunnen prima op een NAS, en films ook. Je NAS moet je vooral zien als je privé cloud, een stukje opslag voor je hele grote bestanden (filmcollectie), je muziekschijf (maar niet voor iTunes), je backup schijf, maar niet als je iPhoto / iMovie schijf!
(Bewerkt door wouter hazel om 11:11, 13-01-2017)
(Bewerkt door wouter hazel om 11:12, 13-01-2017)
wouter hazel om 11:01, 13-01-2017Is er een handige manier om de foto's die nu in de Mac mappenstructuur zitten ( en op de NAS staan) op een makkelijke manier te gaan exporteren in Foto Station?
Daarvoor moet jij wel eerst je iphoto bibliotheken van je NAS naar je / een Mac kopiëren want onder Sierra krijg je strandballen omdat ze op je NAS staan.Maar daar heb je te weinig plaats voor op je Mac, dus moet je van je NAS naar een externe aan je mac gekoppelde HFS+ geformatteerde schijf kopiëren. Dan kan je aan de slag met http://www.iphototodisk.com
(Bewerkt door boni om 15:05, 13-01-2017)
Mijn ervaringen zijn tot nu toe super. Photo's is snel en hij zit dus via de Switch op Ethernet aan de mac mini. Ik ben het eens met iedereen dat dit niet echt een NAS gebruik is, maar omdat ik de virtuele SCSI schijf met geen andere apparaten deel is dat niet echt een probleem De rest van de NAS is gewoon ingericht als een NAS.
Tot zover mijn ervaringen.