Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

AirPort Extreme in Asus Mesh netwerk

(1/12) > >>

uisge:
Ik heb een werkend ASUS Mesh netwerk. Hierop is o.a. mijn MBP draadloos verbonden. Aan de ASUS zijn ook enkele netwerkkabels geknoopt. Een daarvan gaat naar een AE. Deze AE zendt geen wifi uit en staat in Brugmodes Off. Alles o.b.v. deze instructies Mesh netwerk met AE.

Het zal niet verbazen, maar de AE wordt niet gevonden in het netwerk, althans ik zie 'm niet bij het netwerk op mijn MBP, Airpot utlility ziet 'm niet noch dat de Time Machine iets ziet. De netwerkkabel heb ik al van de LAN-poort naar de WAN-poort gewisseld, maar zonder succes.

Wie weet raad?

nnsa:
Aan de ASUS zijn enkele netwerkkabels geknoopt: welke ASUS (zender of ontvanger ?). Kan je ook aangeven wat je wil bereiken met zo’n extra Apple AirPort Extreme ? (welk type ?)

Het zou zo maar kunnen dat je AE geen juist IP-nummer krijgt van de router.

Dat zou je kunnen testen met een vast IP-adres op de AE.

En wat bedoel je met staat in Brugmodus / Uit ?

puk1980:
Wat wil je doen met de AirPort Extreme (zonder Wifi)? Als netwerkswitch gebruiken?

uisge:

--- Citaat van: nnsa, 21 juli 2021 - 15:52 ---Aan de ASUS zijn enkele netwerkkabels geknoopt: welke ASUS (zender of ontvanger ?). Kan je ook aangeven wat je wil bereiken met zo’n extra Apple AirPort Express.

Het zou zo maar kunnen dat je AE geen juist IP-nummer krijgt van de router.

Dat zou je kunnen testen met een vast IP-adres op de AE.

En wat bedoel je met staat in Brugmodus / Uit ?

--- Einde van citaat ---
De ASUS is feitelijk een router, daar staan er verschillende van in het huis/kantoor en daarmee wordt het mesh-netwerk gemaakt. Dus zonder of ontvanger, geen idee. Maakt dat in deze situatie uit?

Wat ik wil bereiken is dat de AE zich als timemachine gedraagt en dat ik de AE niet als apart wifipunt ofzo moet instellen.

Brugmodus is een instelling via het Airport configuratieprogramma.

uisge:

--- Citaat van: puk1980, 21 juli 2021 - 15:55 ---Wat wil je doen met de AirPort Extreme (zonder Wifi)? Als netwerkswitch gebruiken?

--- Einde van citaat ---
Ik wil 'm als timemachine gebruiken, dus backups maken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie