Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

Beroerd internet in woongroep

(1/3) > >>

Axhill:
Mijn schoonzusje is geestelijk gehandicapt en woont samen met elf anderen in een woongroep. Bijna iedereen daar heeft een TV en een computer of een iPad. De internetverbinding is slecht sinds men voor een hotspotsysteem heeft gekozen. Overdag als de meeste bewoners naar de dagbesteding zijn valt het meestal wel mee, maar ‘s avonds als iedereen thuis is komen de verbindingsproblemen.
Ik wil de zorgverlener er op aanspreken, maar mijn kennis wat betreft een netwerk is voldoende voor thuis, maar advies voor zo’n woongroepsituatie durf ik niet te geven. Toch wil ik bij het contact met de zorgverlener wat beter beslagen ter ijs komen.

De situatie:
Grote woonboerderij, 12 kamers verdeeld over de begane grond en één verdieping. Veel hout, weinig beton (behalve de verdiepingsvloer).
Kantoor van de begeleiding is volgens mij bedraad (die mensen zijn ontzettend lief voor de bewoners, maar hebben 0% technische kennis:
“Het zal wel aan haar iPad liggen, die moet je updaten”, terwijl er 14.5 op staat ...

Twee gemeenschappelijke TV’s, plus de eigen TV’s, computers en iPads van de bewoners.
Is er met deze kennis een zinvol advies te geven voor een goed werkend netwerk voor deze woongroep, waarmee ik de zorgverlener en de bewoners een beetje kan helpen?

puk1980:

--- Citaat van: Axhill,  9 mei 2021 - 14:23 ---De internetverbinding is slecht sinds men voor een hotspotsysteem heeft gekozen.

--- Einde van citaat ---
Was het voordien wél goed? Welk systeem had men eerst?

HEXDIY:
Inderdaad, probeer eerst eens een soort flowchart te bemachtigen van hoe hun netwerk in elkaar zit.
Als het zulke behulpzame mensen zijn, kunnen ze je wellicht in contact brengen met hun IT verantwoordelijke.

boiing:
In het algemeen: een paar bedrade WiFi zenders op strategische punten installeren is het meest betrouwbaar en dat hoeft niet veel te kosten. Maar ik ben ook benieuwd hoe het voorheen zat want je suggereert dat het toen wel goed werkte.

Mac OS X:
vroeger op school was dat een echte RAMP en zaten op 50 man op 1 WIFI netwerk laptop's PC's smartphones.

Nu in de dagbesteding is het veel beter, soms maar 8 man of max 12 op 1  WIFI netwerk laptop's PC's smartphones.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie