geplaatst door: macbeginneling
Na een Iphone 4 aangeschaft te hebben ben ik verder door het Apple virus geveld. Daarna een Ipad 3 aangeschaft. Inmiddels heb ik een Airport Extreme staan om een goed bereik op mijn apparaten te hebben. Zover alles duidelijk.

Ik heb een externe harde schijf (Seagate 500GB) op basis van NTFS en deze wil ik aan de Airport hangen om allereerst de daarop staande filmpjes en muziek te streamen naar bijvoorbeeld de Ipad. Uiteindelijk denk ik eraan om Apple TV 3 aan te schaffen zodat ik (gedownloade) films kan streamen naar de Apple TV en deze zo kan kijken. Kan dit allemaal met deze apparaten of mis ik wat ? En kan ik mijn NTFS schijf gebruiken of moet ik deze omzetten naar HFS+, wellicht beter om een nieuwe externe schijf te kopen en deze te partitioneren gedeeltelijk NTFS / HFS+

Wie kan me verder helpen....

Bouwen aan een draadloze Appleomgeving, hoe in te vullen
1 november 2012 - 11:27    reactie #1
geplaatst door: Pieterr

Citaat
macbeginneling om 10:55, 1-11-2012

Ik heb een externe harde schijf (Seagate 500GB) op basis van NTFS en deze wil ik aan de Airport hangen...

Je zult de schijf dan moeten herformatteren (of een andere schijf gebruiken).

http://support.apple.com/kb/HT2426?viewlocale=nl_NL

Citaat

Opmerking: de indelingen ExFAT en NTFS worden niet ondersteund.
"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Bouwen aan een draadloze Appleomgeving, hoe in te vullen
1 november 2012 - 11:47    reactie #2
geplaatst door: macbeginneling
Ok, dank je voor de reactie, dat is dan ten opzicht van mijn bestaande harde schijf duidelijk, deze kan ik niet zomaar eraan hangen en gebruiken. Als ik een nieuwe schijf koop is het dan mogelijk deze in tweeen te splitsen met verschillende bestandsindelingen ? Dan kan ik het beste van beide werelden gebruiken ?

En de rest van de genoemde config, kan dat allemaal zoals ik bedacht had ?

Bouwen aan een draadloze Appleomgeving, hoe in te vullen
1 november 2012 - 15:22    reactie #3
geplaatst door: MacFrankie
Films zijn vaak grote bestanden, groter dan 4 GB is geen uitzondering. Je bent dan beperkt tot HFS+, exFAT en NTFS. Je Mac kan dit standaard lezen, en schrijven gaat ook (NTFS door NTFS-3G te installeren).

De Airport Extreme (en de Time Capsule) kunnen alleen met HFS+ en FAT32 schijven overweg. FAT32 is geen optie, dat wordt dus HFS+.

Een schijf partitioneren zou ik niet doen, ik zie daar geen voordelen van.

Een ATV3 kan alles streamen wat er in iTunes staat; films afspelen die op je "poor man's NAS" staan, dat kan helaas niet.

Ik heb bijna hetzelfde als jij: een Airport Extreme met daaraan een HFS+ geformatteerde schijf (een "poor man's NAS" dus), met daarop allemaal films. Ik heb een ATV2 met daarop aTV Flash. Zo kan ik films afspelen zonder dat mijn Mac aan hoeft te staan, zonder dat iTunes gestart moet zijn.

Voor wat jij wilt, heb je het volgende nodig:
* een ATV waar je aTV Flash op kunt installeren (momenteel is dat alleen de ATV2; de ATV3 is helemaal gesloten, daarop kan dat niet);
of
* een (echte) NAS die als iTunes server dienst kan doen.

Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Bouwen aan een draadloze Appleomgeving, hoe in te vullen
1 november 2012 - 15:42    reactie #4
geplaatst door: macbeginneling
Hmmm, dus eigenlijk is mijn windows laptop met iTunes verbonden met WIFI en Apple TV (2 of 3) een stuk gemakkelijker qua films streamen dan allerlei kunst en vliegwerk met de extreme...
Bouwen aan een draadloze Appleomgeving, hoe in te vullen
1 november 2012 - 16:52    reactie #5
geplaatst door: Flix
Wel even voor de duidelijkheid: je hoeft de schijf helemaal niet (gedeeltelijk) NTFS te formatteren; je Windows pc kan die AE/HFS+ schijf gewoon benaderen als een netwerkvolume, want dat is het.
Bouwen aan een draadloze Appleomgeving, hoe in te vullen
2 november 2012 - 15:11    reactie #6
geplaatst door: Jules
Ja, precies. Zolang je die schijf niet direct vis USB aan de PC hoeft te kunnen hangen, kun je 'm gewoon als HFS+ schijf aan de Airport hangen en met de PC over het netwerk benaderen, ervan lezen en erop schrijven. Opnieuw formatteren is geen kunst- en vliegwerk: gewoon aan je Mac hangen en met Schijfhulpprogramma is het klusje in een paar minuutjes geklaard. Wel even wat er al op staat tijdelijk ergens neerzetten, want formatteren betekent ook wissen.