Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

Ervaringen en raad voor mesh systeem

<< < (9/10) > >>

MacFrankie:
Maar dit zijn "losse" routers, in een modern huis met betonnen vloeren zal het niet volstaan.

Corrado:
Hoewel mijn AirPorts nog perfect werken zijn ze toch al 10 jaar oud, waardoor ik denk aan vernieuwing door de Netgear Orbi RBK853. De router wil ik in de living plaatsen, de twee satellieten op mijn zolder. Eén van de satellieten wordt bedraad aangesloten op zolder (bureau / man cave), m.a.w. de backend tussen router en satelliet is bedraad.

De extra satelliet heb ik nodig om mijn versterker (Hegel H120) en Mac mini (als streamer) aan te sluiten. Aan de zijde waar de versterker en de Mac mini staan is er geen bedraad internet.

Op zich gaan de twee satellieten dus vrij dicht tegen elkaar staan. Is dit een probleem voor het Netgear Orbi mesh systeem? Voor mijn AirPorts heeft dit nooit iets uitgemaakt. Aangezien het toch wel een flinke investering is stel ik graag de vraag.

gipsman:
Er is ook een tussenverdieping want een zolder?
Is het dan niet beter om het niet bedrade device daar neer te zetten?
Ook mijn airports werken na 10 jaar nog goed, maa4 niet super, omdat het er veel zijn wellicht ( omwille van airplay> klassieke speakers). Maar wat is goed? Misschien zijn de huidige mesh systemen oneindig veel sneller en betrouwbaarder…

Corrado:
Er is inderdaad een tussenverdieping, maar daar plaats ik liever geen satellieten aangezien het de slaapkamers zijn. Ik heb in de man cave (op zolder dus) de satelliet nodig om de versterker en de Mac mini via ethernet te kunnen verbinden aangezien er net op die plaats geen outlet in de wand is. Aan de andere kant van de zolder wel waar ik dus de bedrade satelliet wil zetten. De niet-bedrade satelliet heb ik dus nodig voor de HiFi. Met de AirPorts werkt dit perfect maar gezien hun leeftijd moet ik toch beginnen denken aan een alternatief (en Black Friday is op komst).

gipsman:
Jazeker. Ik heb ook net 3 x Eero6 gekocht bij Amazon Duitsland. Nogal prijzig maar goede reputatie. Privacy misschien issue vanwege Amazon.
Hoe ik ga switchen weet ik nog niet. De installatie destijds van de airports was immers echt dummy gemakkelijk. Spannend…PS Ook het google mesh systeem zou heel goed werken en is helemaal niet duur, maar ook privacy issues natuurlijk.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie