Ik heb volgende vraag.
Ik heb een klein ethernet hub netwerkje van 5 aansluitingen. In dit hubnetwerkje zit mijn PowerMac, mijn ethernet Printer en af en toe mijn PowerBook.Op mijn PowerMac heb ik twee externe firewire 800 harde schijven van 160GB van LaCie hangen als backupschijven.Ik heb op de website van LaCie al eens gekeken en er bestaan ook Ethernet harde schijven.
Ik zou graag mijn bestanden op een externe harde schijf zetten, deze rechtstreeks aan de ethernet hub hangen zodat twee Mac's gelijktijdig aan de bestanden kunnen en met de bestanden kunnen werken (wel natuurlijk niet aan hetzelfde bestand).
Ik neem aan als ik een ethernet harde schijf zou hebben, ik deze gewoon in mijn hub had kunnen hangen en zodoende kunnen beide Mac's op de harde schijf werken, niet?
Maar ik heb reeds externe firewire harde schijven. Bestaan er kabels firewire 800 naar ethernet? Kan ik dan een firewire harde schijf op mijn ethernet hub hangen?
Of hoe doen jullie dat?Je hebt twee mensen die beide moeten kunnen werken met dezelfde bestanden (welsiwaar niet beide op hetzelfde moment met hetzelfde bestand). Je hebt bv. een map met honderden indesign documenten. Persoon A werkt bijvoorbeeld aan Indesign document 1, persoon B werkt aan Indesign 2. Beetje later heeft A gedaan en begint te werken aan Indesign document 3, persoon B gaat werken aan Indesign document 1.Zo werken beide personen steeds met de aangepaste documenten.Begrijpen jullie?
Tom
Maar ... dan moet de Mac waar de schijven op hangen eerst opstaan, moet de persoon aanwezig zijn van die Mac.Ik zou graag hebben dat de beide Mac's afzonderlijk toegang hebben tot de externe HD, zodat als persoon A niet komt werken, persoon B wel met zijn Mac op de externe HD kan werken.
Dus eigenlijk zou de externe HD moeten mounten op beide Mac's. Is dit mogelijk?
Een tweedehands macje kopen als server en daar je disks aan hangen.Ik heb zelf mijn oude cube gepromoveerd tot server en die hangt in mijn netwerk met een externe schijf eraan. Hij draait zonder toestenbord en monitor, en ik 'bestuur' hem met vnc.
Ze hebben alleen één nadeel: de schijven moeten over het algemeen opnieuw worden geformatteerd in het Windows-stramien.
Het apparaat is erg traag: 333 MB wordt vanaf een werkstation in 3 minuten en 52 seconden gekopieerd, terwijl hetzelfde bestand er naar een PowerMac G5 met Mac OS X Server slechts 32 seconden over doet. De EDmini spreekt dus kennelijk geen AppleShare via TCP/IP, maar alleen via AppleTalk. En dat schiet niet echt op...
@bertvanderveen: "je moet opletten met de bestandsnamen, omdat sommige tekens niet mogen"
Dat geldt alleen als je 'm in FAT32-formaat gebruikt. Als je 'm als Mac OS Extended/HFS+ initialiseert, dan kun je zonder problemen lange bestandsnamen en accenttekens gebruiken.
Kan je een mac mini, zoals bij een powerbook, instellen dat het fungeert als een externe harde schijf.
Of ga ik best er een besturingssyteem opzetten en dan via delen de mini sharen?
iTom om 11:53, 3-11-2005Dat ik zo blind kon zijn ... een mac mini zou uitstekend voor deze taak zijn, niet? Kan je een mac mini, zoals bij een powerbook, instellen dat het fungeert als een externe harde schijf. Of ga ik best er een besturingssyteem opzetten en dan via delen de mini sharen?
Dit gaat prima, niets geen extra software installeren, zit er allemaal ingebakken [/news]