Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

KPN Experia V10?

(1/2) > >>

Jakko W:
Vanmiddag kreeg ik van XS4ALL KPN een mailtje dat m’n FRITZ!Box niet meer ondersteund wordt door de fabrikant en ik hem daarom gratis om kan ruilen voor een nieuw modem. Na wat klikken op de website (b)lijkt dat een Experia V10 te zijn.

Ik weet eigenlijk niks van dat apparaat, maar vraag me wel af of dat ook een verbetering zal zijn. Ik gebruik de FRITZ!Box bijvoorbeeld onder meer om te bellen via DECT-telefoons van FRITZ! zelf, die er perfect mee integreren, en het lijkt me dat ik dat kwijtraak als ik inga op die ruil.

Iemand ervaring hiermee?

Flix:
Vreemd, ik kreeg dat mailtje ook een paar maanden terug, en kreeg gewoon een recentere FritzBox.
Wilde de FB ook niet kwijt, o.a. vanwege de ingebouwde VPN-server.

Misschien kun je er even navraag over doen?

Mathy:
Ik heb jaren een ExperiaBox V10 gebruikt.  Het is een Chinees onding.  Daarna heb ik twee Fritzboxen aangeschaft, type 7590.  Die kon je toen ook bestellen bij KPN, maar ik heb ze bij Bol(.com) gekocht.  Wat een verademing!  Veel gebruiksvriendelijker.  En het is niet Chinees dus.  En met een eigen modem kun je zelf van alles instellen (alsjeblieft dat wilt) en kun je je modem laten updaten op het moment dat AVM een update uitbrengt.  Providers hebben vaak hun eigen firmware op het modem gezet en bepalen dan zelf wanneer zij jouw modem updaten.

Inmiddels heb ik ook twee telefoons van AVM.  Die werken volgens AVM het beste samen met een FritzBox en vice versa.

Ik zou NOOIT terug gaan van een FritzBox naar een ExperiaBox.

groetjes

Mathy

Jakko W:

--- Citaat van: Flix, 26 maart 2024 - 20:22 ---Misschien kun je er even navraag over doen?

--- Einde van citaat ---
Eens uitzoeken waar ik dat moet doen, dan. Ik heb nogal ervaring met kastjes en muren op de website van KPN …


--- Citaat van: Mathy, 26 maart 2024 - 21:15 ---Ik heb jaren een ExperiaBox V10 gebruikt.  Het is een Chinees onding.  Daarna heb ik twee Fritzboxen aangeschaft, type 7590.  Die kon je toen ook bestellen bij KPN, maar ik heb ze bij Bol(.com) gekocht.
--- Einde van citaat ---
Goed om te weten dat ik, mocht het nodig zijn, gewoon zelf een nieuwe kan kopen en in de plaats van de oude zetten.


--- Citaat van: Mathy, 26 maart 2024 - 21:15 ---Inmiddels heb ik ook twee telefoons van AVM.  Die werken volgens AVM het beste samen met een FritzBox en vice versa.

--- Einde van citaat ---
Precies. Telefoonboek in de FRITZ!Box zodat het op alle telefoons hetzelfde is, foto bij de namen/nummers zetten zodat je makkelijk kunt herkennen wie er belt …

Ziegler:

--- Citaat van: Flix, 26 maart 2024 - 20:22 ---Vreemd, ik kreeg dat mailtje ook een paar maanden terug, en kreeg gewoon een recentere FritzBox.
Wilde de FB ook niet kwijt, o.a. vanwege de ingebouwde VPN-server.

Misschien kun je er even navraag over doen?

--- Einde van citaat ---

Je kan bij KPN aangeven dat je (tegen meerprijs ) een FB wilt. Misschien heb jij dat aangeklikt?
Ik ben (ook) een van oorsprong xs4all-er en ik denk dat KPN een beetje zit met het feit dat wij een pakket hebben genomen destijds inclusief een FB (zoals iedereen bij xs4all). Ik ben ook wel benieuwd hoe ze daar mee om gaan.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie