Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

Met 2,5Gb adapter verbinding maken met Qnap ts464

(1/8) > >>

bonestaak:
Ik heb een Mac mini (2018) deze heeft standaard 1Gb netwerkverbinding, ik heb sinds kort een Qnap ts464  deze heeft 2 maal 2,5Gb adapters intern.
Ik heb onlangs een 2,5Gb usb(c) naar 2,5G adapter aangeschaft, mijn switch is een Omada ts-sg2428P en die is wel smart maar gaat natuurlijk niet hoger dan 1Gb,  ik heb 1 poort van mijn Qnap gewoon via een (statisch) adres aan de switch gezet. De andere poort is dus een probleem, die heb ik direct aan de 2e poort van de Qnap gezet, heeft daar een adres 169.254.7.192 (uiteraard buiten het bereik van de normale adressen van de router omdat de kabel direct is verbonden)(de Mac heeft aan de adapter adres: 169.254163.63. ik had 2 kabels gemaakt met cat 6 1 rechttoe aan, zoals gewoon en een cross kabel maar kennelijk volstaat de rechter kabel. Ik kan ook gewoon met Qfinder pro een sessie starten met de Qnap.  Maar ik wil dus die 2,5 g gebruiken voor backuppen van bestanden tussen Qnap en Mac mini.  Voor Plex volstaat natuurlijk die ene 1G verbinding van de Qnap (Televisie en andere apparaten zullen toch nooit hoger dan 1Gb zijn).  Maar hoe kom ik met bijvoorbeeld Smb een verbinding tussen de Mac mini (met de 2,5 adapter , niet de standaard netwerkadapter, naar de Qnap met 169.254.7.192?  Ik zal binnenkort dan wel een mini switch (qnap met 10 en 2,5G) naast de andere switch zetten voor alleen de mini en de Qnap (die is dan weliswaar geen Omada en Smart.  Maar heb ik daar dan genoeg aan? 

nnsa:
Ik heb geprobeerd het te snappen, maar zonder netwerk-tekening wordt het toch lastig.

Ik denk dat je het nodeloos gecompliceerd maakt. Met een nieuwe intelligentie switch (1~10Gb/auto) is je vraag veel makkelijker opgelost, dan je eigen voorstel om met twee verschillende netwerken te gaan werken. WiFi zal ergens ook nog wel een rol spelen, maar als je alles snel-bekabeld wil doen, zou je de wifi uit moeten zetten.

Een ethernet cross cable is niet meer van deze tijd, met auto-sensing poorten.

En een één op één verbinding met je NAS (kan technisch wel) lijkt me ook onhandig, want je zal toch ook wel naar internet willen al was het alleen maar voor (firmware) updates.

En is die backup-snelheid echt zo cruciaal ? Je zet de backup aan en zie toch wel, wanneer die een keer klaar is.

bonestaak:
Eigenlijk is het belangrijkste (en volgens mij zou iedere switch dat doen maar ik zag onlangs info dat dit weer tegenspreekt) als ik een 2e switch zou aanschaffen dus met hogere snelheid (de Qnap switch heeft zowel 2,5 als 10g poorten). Dan zou de router met zijn maximaal 1G toch niet de snelheid moeten verlagen van 2 devices (de Qnap en de Mac mini. (ik moet dan wel die qnap en mini op die nieuwe switch zetten, en dan 1 aansluiting van die nieuwe switch naar de Omada switch.  Enige dat je mist (maar ik maak daar op dit moment toch geen gebruik van) is dat je voor de Mac en de Qnap geen smart routeringen ter beschikking hebt.

nnsa:
Advies: al jouw devices op één goede snelle intelligente switch. Kwestie van genoeg poorten kopen van 2.5Gb.

De oude switch kan voorlopig in de la.

bonestaak:
Ja, nou hier dus niet, want ik heb maar liefst 22 bekabelde apparaten staan, dat gaat een flinke duit kosten.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie