Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

Mijn eerste NAS

<< < (2/2)

boiing:
Nog wat achtergrond: ik heb jarenlang naar volle tevredenheid BackBlaze gebruikt toen mij RAID schijven nog rechtstreeks aan een Mac mini hingen. Zoals eerder hier gemeld: wil je een BB backup maken van een NAS dan kan dat alleen met een business abo en word je per TB afgerekend i.p.v. een vast bedrag voor onbeperkte data. Jammer, want erg prijzig met 10+ TB aan data. Omdat het bij Cesar ook over dat soort hoeveelheden lijkt te gaan zou ik inderdaad voor de extra-NAS-op-externe-lokatie kiezen als dat kan.

De 'betrouwbare persoon' is in dit geval mijn schoonmoeder die zelf geen backup hoeft te maken. Vandaar bij haar een hele goedkope instap NAS zonder RAID met 1 HDD. Als dat geen optie is kun je altijd nog thuis een backup maken van je NAS op een grote HDD, en die fysiek ergens anders bewaren. En af en toe updaten of wisselen met een 2e schijf. Goedkoopste oplossing maar dat zal geen echt actuele backup zijn als je 'm ooit nodig hebt.

Cesar:
Bedankt alvast voor jullie bijdrage.
Ik ga het allemaal nog eens goed moeten bekijken als ik dit allemaal lees :)

Lijkt me allemaal nog complexer en uiteindelijk duurder uit te komen.

Nadeel aan een NAS is ook dat ie uiteindelijk zal moeten vervangen worden, stroomverbruik, ... maar ook de schijven die erin steken en je moet zelf voor alles instaan.

Nog een nadeel dat ik nu gevonden heb. Ik gebruik Lightroom maar mijn vrouw Apple Photos op Mac en iPhone en dat blijkt niet zo'n goede zet met een NAS. Zou je al naar Synology photos moeten switchen.

Een upgrade naar iCloud 2 TB lijkt me dan goedkoper en éénvoudiger. Waarschijnlijk overgaan naar een iCloud met gezinsdeling en kijken hoe we stuff kunnen delen en de capaciteit van mijn Lacie 2big dock gebruiken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie