Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

NAS, Music en iPhone syncronisatie

(1/3) > >>

Ger Nijkamp:
Ik weet dat 't met een NAS (zoals bijvoorbeeld de Synology DiskStation DS220J) mogelijk is je Music bibliotheek centraal in je netwerk beschikbaar te maken, om vervolgens via een lokale Music app op b.v. een Mac af te laten spelen.

Wat ik echter niet weet, is of het mogelijk is je iPhone te synchroniseren via Music op je MacBook met muziek die op de NAS staat. Iemand die weet of dat werkt, of indien dat niet het geval is: hoe je dat wel aan kunt pakken..?

P.S: Ik heb uitsluitend lokale muziekbestanden in Music staan, ik doe niets met Apple Music in de cloud.

[ Ger ]

puk1980:
Niet precies wat je zoekt, maar wellicht een alternatief.

Je kunt Audio Station op je NAS gebruiken, bij de Advanced Settings "Enable Download Music" instellen, en dan in de DS Audio app op je iPhone tracks downloaden voor lokaal gebruik.

https://www.storagereview.com/review/synology-audio-station-review

Ger Nijkamp:
Tja, betekent volgens mij dat ik vaarwel moet zeggen tegen m'n Music bibliotheek. Toch, puk1980..? Da's geen optie - want alle metadata (inclusief playcount) en slimme afspeellijsten staan daarin. Ik was juist naar een NAS gaan kijken in de hoop dat 't via die route wellicht kon vanuit de Music bibliotheek. Want via 'delen' vanuit Music kun je eveneens niet 'indirect' een iPhone vullen - voor zover ik weet...

[ Ger ]

puk1980:

--- Citaat van: Ger Nijkamp, 27 april 2021 - 15:33 ---Want via 'delen' vanuit Music kun je eveneens niet 'indirect' een iPhone vullen - voor zover ik weet...

--- Einde van citaat ---
Apple heeft het altijd notoir lastig gemaakt om muziek vrijelijk te kopiëren vanuit hun ecosysteem. En nu ziet Apple het liefst dat je een Apple Music abonnement neemt en dan je eigen muziek in de iCloud zet.

Ik ben al jaren geleden afgehaakt met een muziek bieb bijhouden. Mijn eigen "aparte" tracks heb ik lokaal op de iPhone en iPad staan, en voor de rest luisteren we vooral naar Spotify.

Ger Nijkamp:
Yeah, I know... Heb anderhalf jaar geleden nog fors ruzie gehad moet m'n Music bibliotheek in de overgang vanuit iTunes. Alle artwork disconnected en om zeep. Maar omdat ik soms nog als DJ draai zijn m'n collectie én de lokale bestanden mij heilig.

Dus wil ik toch m'n muziek centraal én lokaal m'n iPhone kunnen synchroniseren... Iemand..?

 :withstupid:

[ Ger ]

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie