Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

Netwerken om programma's van oude computer te gebruiken

<< < (2/9) > >>

nnsa:
Een andere reden om de “oude” macmini in gebruik te houden (eventueel “headless” = zonder monitor, maar dan wel met een speciale headless-hdmi plug erin) is een kosten-aspect van het eventueel moeten upgraden / opnieuw aanschaffen van verouderde (32bits) software. Ik weet natuurlijk niet of dit het geval is, maar kan ook aardig in de papieren lopen, zeker als de aanschaf nu is gewijzigd in een abonnementsmodel.

Voorbeeld hdmi dummyplug:

https://www.amazon.nl/-/en/dp/B07ZC9DBGK/ref=sr_1_6?crid=5OP64E86LMDN&keywords=Hdmi+dummy+plug&qid=1657790305&sprefix=hdmi+dummy+plug%2Caps%2C141&sr=8-6

Maryan:
Bedankt voor alle tips!

Met beveiliging bedoelde inderdaad de beveiligingsupdates die ik niet meer krijg. Ik internet wel verstandig, klik nergens zomaar op, zit niet op Torrent of andere sites, accepteer alleen noodzakelijke cookies etc. Dus ik heb dan dus wel de tijd om even rustig te zoeken naar een nieuwere, begrijp ik.

Bedankt voor de duidelijke antwoorden!

boiing:
Ah, helder. Die beveiliging van de nieuwe werkt niet door op je oude Mac als ze in hetzelfde netwerk hangen. Maar ook zonder beveiligingsupdates op de oude Mac hoef je je niet veel zorgen te maken als je verstandig internet zoals je beschrijft.

Mocht je meer gedetailleerd advies willen over een upgrade dan zou je kunnen opnoemen wat voor jou de belangrijke software is die je nu gebruikt op de oude Mac en wil blijven gebruiken op een nieuwe(re).

Maryan:
O ja, dat is mooi. Even nagekeken: Word/excel/powerpoint 15.24, InDesign 2015, Photoshop 2015.5 en Illustrator 2015.3.

Foto's 2.0, iMovie 10.1.2 zullen er standaard met de nieuwere versie opzitten, denk ik.

 

boiing:
Dat zijn precies de 'probleemgevallen' :wink:. Oude Office versies werken niet meer in Monterey, je zult minimaal naar Office 2019 moeten. Daar zijn wel goedkope licenties voor te krijgen, zie artikel op de MacFreak voorpagina.

Photoshop/Indesign/Illustrator 2015 weet ik niet uit m'n hoofd (welke CS.. is dat?), maar dat kunnen anderen je wel vertellen. Ik denk dat je zoals eerder gezegd aan een abonnement-versie vast zult zitten als je Monterey gaat gebruiken. Dat is iets om af te wegen.. Er zijn mooie niet-Adobe alternatieven zonder abonnementsmodel.

Overigens zijn deze programma's niet geschikt om op de oude Mac rechtstreeks via het netwerk te draaien. Werken via 'remote screen' kan uiteraard maar is ook niet ideaal. Het blijft dan net zo langzaam draaien en je hebt geen voordeel van je snellere nieuwe Mac. Je zult toch ooit de stap moeten maken om niet alleen de Mac te upgraden maar ook de software waar je mee werkt.

De nieuwe versies van de Apple programma's zijn automatisch up-to-date op een nieuwe Mac. Je fotobibliotheek wordt vanzelf geüpgraded als je 'm verplaatst naar de nieuwe Mac en daar opent.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie