Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

NodeMCU ESP8266 weigert te verbinden met WiFi

(1/1)

ScottyNL:
Hi,

Ik heb eindeloos gezocht op allerlei andere fora zonder resultaat en nu een bericht hier in de hoop dat iemand het probleem herkent en hopelijk een oplossing kan geven  :sad:

Wat ik wil doen is een NodeMCU ESP8266 (SoC microcomputer) verbinding laten maken met mijn WiFi netwerk thuis. Ik programmeer dat ding via Arduino IDE met de Arduino dialekt van C++. Tot nog toe zonder succes. WiFi netwerken worden allemaal gezien (via een scan functie) maar het wil geen connectie maken. Met iPhone, Ipad, MacBook en twee iMacs geen enkele probleem.
Ik heb een dual band (2.4 en 5GHz) modem/router van KPN (Experia Box 10). De NodeMCU kan overigens alleen op de 2.4 GHz maar dat lukt hem/haar niet.

Een van jullie nerds, whizzkids of andere experts een idee?

Groetjes, Allan 

davidem:
Deze al geprobeerd? https://create.arduino.cc/projecthub/electropeak/getting-started-w-nodemcu-esp8266-on-arduino-ide-28184f (ff zoeken op wifi, halverwege de pagina staat info)

En... misschien een gekke vraag, maar zit er een spatie in het SSID van je wifinetwerk? Heb ik in het verleden problemen mee gehad met een aantal apparaten. Die konden de spatie niet goed verdragen.

boiing:
Hier nog een paar tips:

https://arduino.stackexchange.com/questions/49370/esp8266-not-connecting-to-wifi

Kanaalnummer, legacy mode, spatie in naam, of het soort WPA beveiliging kan er allemaal mee te maken hebben. Even experimenteren met de settings in de router dus. Ik heb vaak met ESP8266 en tegenwoordig ESP32’s gewerkt, die verbinden allemaal prima.

ScottyNL:
@davidem en @boiing bedankt voor jullie antwoorden.
Het probleem zit echt niet in SSID of password, beide zijn zonder spaties of andere (lees)tekens en zijn zeker correct.
Ik denk eerder (zoals boiing suggereert) in de modem settings. Ik had al eerder de opmerking "legacy mode" gelezen maar weet niet wat dat betekent.
Mijn 2.4GHz settings zijn - SSID en password identiek aan 5GHz, kanaal 6 (vast), mode b/g/n, bandwidth 40Mhz met maxrate op 450 Mbps.

Zou ik iets daarvan moeten veranderen?

ScottyNL:
Het lijkt opgelost :)

Ik heb de bandwidth teruggebracht naar 20 Mhz en de maxrate uitgezet en "so far so good".

Bedankt voor het meedenken.

Allan

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie