Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

Telenet modem niet sterk genoeg

(1/1)

jennes:
Hallo, in mijn living is het wi-fi signaal soms wat flauw. De modem staat ongeveer 12 meter van de living en is geplaatst in de garage welke niet afzonderlijk staat van de woning. Waarschijnlijk is het signaal soms wat flauw omdat er enkele muren staan slaapkamer, bergplaats tussen modem en living en ook omdat de modem ook niet die kwaliteiten heeft om een sterk signaal te verzenden.
Zijn er forumleden die ervaring hebben met een mesh-systeem? ik dacht aan Netgear Orbi of misschien iets beters/goedkoper?. Is dat gemakkelijk zelf te installeren en heb ik een 2-pach of een 3-pack nodig voor die afstand?

Bedankt voor info!!

nnsa:
@jennes: Hier zijn vele oplossingen voor mogelijk. En niet alle oplossingen die goed werken bij de één, werken ook goed bij de ander. Je keuze voor Netgear Orbi is een goede. Het mooiste zou zijn als je een primair zendstation, waarop alle (mesh) systemen zijn gebaseerd met een ethernetkabel (minimaal cat 5E) al buiten de garage zou kunnen aansluiten zoveel mogelijk in de richting van de woonkamer/gedeelte.

Ik heb zelf goede ervaringen met Devolo Magic II om zulke problemen op te lossen. De configuratie hiervan is niet echt moeilijk. De fine-tuning kan wel enige tijd in beslag nemen. Voordeel is dat je eenvoudig kan beginnen.

https://www.devolo.nl/producten/mesh-wifi

Mac Hammer Fan:
Zou je niet beter vragen aan Telenet of je een betere (nieuwere) modem kunt krijgen? De mijne is een paar jaar geleden vervangen.

puk1980:

--- Citaat van: nnsa, 20 oktober 2021 - 17:28 ---Hier zijn vele oplossingen voor mogelijk. Ik heb zelf goede ervaringen met Devolo Magic II om zulke problemen op te lossen.

--- Einde van citaat ---

Eens met nnsa. Waarschijnlijk kom je met een simpel Powerline setje ook al een heel eind.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie