Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

Tweede leven AirPort Extreme (early 2009)

(1/1)

polleboos:
Na 14 jaar trouwe dienst mag mijn airport extreme op pensioen. Van mij mag hij bijklussen in mijn nieuw aangeschaft wifi mesh systeem (Deco xe75 pro).
Nu hangt een Deco unit (A) met kabel aan de modem en zo verder het wifi netwerk units (B & C). In mij bureau staat unit (B) waar de printer met een ethernet kabel is verbonden, de 2 imac's draadloos.
Er is nog een bekabelde verbinding tussen de modem en mijn bureau die nu niet gebruikt wordt. Deze kan ik ofwel rechtstreeks in de modem ofwel in de eerste unit (A) steken.
Is de snelheid evenhoog als de bekabeling rechtstreeks van de modem of via de eerste uint (A) loopt.
Zou graag de 3 ethernet poorten en de usb aansluiting van de airport blijven gebruiken zodat de iMac's bekabeld verbonden zijn. Hoe moet ik dan de airport instellen dat hij als een gewone (?) router werkt ?
Tips, hints en vooral don'ts.

nnsa:
Zit er op die Deco units geen ethernet aansluiting ?

Als je toch die verouderde AirPort wil gebruiken, geef die dan een vast IP-adres en een advies is om de WiFi uit te schakelen.

Die keuzes bepaal je hier:

Tweede leven AirPort Extreme (early 2009)

Een extra WiFi netwerk verstoort alleen maar, als er al een goed WiFi netwerk aanwezig is.

fixar:
Zet onder het tabblad "Draadloos" de 'netwerkmodus' op 'Uitgeschakeld'

Zet op het tabblad "Netwerk" de 'Routermodus' op 'Uitgeschakeld (brugmodus)'

en op het tabblad "Internet" de 'Verbind via' op 'DHCP' (of voor gevorderden: geef de AE een vast IP adres in dezelfde reeks als de Mesh-Router uitdeelt.)

Verbind de oude AE met het netwerk via diens WAN aansluiting. Je kunt de drie LAN poorten gebruiken voor het aansluiten van iMac, printer, etc.

Maar houd ook rekening met het stroomgebruik... dat kan best nog wel oplopen op zo'n oude AirPort Extreme. Simpele check: is ie na een dag aan staan best wel warm, dan gebruikt ie best wel wat stroom en kun je misschien beter voor een kleine eenvoudige Gigabit switch gaan.

Flix:

--- Citaat van: polleboos, 13 oktober 2023 - 20:05 ---Hoe moet ik dan de airport instellen dat hij als een gewone (?) router werkt ?

--- Einde van citaat ---
Je wilt 'm juist niet als router in zetten, maar als switch (of zelfs als een domme hub).
Die dingen kosten een tientje of zo, daar zou ik geen AirPort meer voor gebruiken.
Wat wil je eigenlijk doen met de usb aansluiting van de APExt?

En misschien ook even handig te checken of je al niet een dubbele router in je netwerk hebt; die Deco's staan standaard op de router stand, en misschien is je modem ook een router?

polleboos:
De deco units hebben allen een 2,5 Gbs poort en 2 gigabit poorten.
Er zijn dus wel wat mogelijkheden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie