Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

Vervanger gezocht voor een Airport Express

(1/3) > >>

Corvara:
Beste forum leden,

De maximale snelheid van mijn Airport Express is 100Mbps. Mijn iMac is bekabeld aan het internet verbonden via deze AE. De download snelheid van mijn provider is 300Mbps, dat haal ik dus niet.
Als ik de iMac rechtstreeks aan het Cisco kabelmodem hang dan haal ik dat wel, de vertragende factor is dus de AE. Upload is 30Mbps en dat is dus geen probleem (rechtstreeks of via de AE).

De AE verzorgt ook het Wifi netwerk in huis. De vervanger moet dus beide functies kunnen vervullen.

Het Cisco modem/router staat in de huiskamer beneden en is met een lange UTP kabel (cat 5e) verbonden met de AE die boven staat.

Ziggo stuurt een nieuw modem/router, de Cisco (8 jaar oud) vertoont wel wat storingen, vervangen kan geen kwaad.

Ik ben nu dus op zoek naar een vervanger voor de AE, of kan ik die 300Mbps ook over Wifi halen en is het signaal dan sterk genoeg gezien de afstand en het feit dat de modem/router laag (plint hoogte) in de huiskamer staat?

Graag ideeën / advies.

Vast bedankt.

Corvara:
Na enig zoekwerk ben ik eruit. Ik heb een wifi router nodig. Heb er inmiddels één besteld.

Topic kan gesloten worden.

nnsa:

--- Citaat van: Corvara,  9 november 2021 - 16:27 ---Na enig zoekwerk ben ik eruit. Ik heb een wifi router nodig. Heb er inmiddels één besteld.


--- Einde van citaat ---

Ben wel benieuwd wat je hebt besteld.

Als je ZIGGO klant bent adviseer ik je een Ziggo Connectbox te vragen. Deze presteren over het algemeen goed.

Op deze box kan je al-of-niet draadloos verschillende netwerk-devices aansluiten om het binnengekomen signaal weer elders goed door te geven. Ziggo zelf levert WiFi spots, maar bijvoorbeeld van Devolo kan je het signaal via het lichtnet elders weer oppakken met WiFi en/of een Ethernet aansluiting.

Vervanger gezocht voor een Airport Express

Corvara:
Tja, niet aan Ziggo zelf gedacht. Ik heb een TP-Link Archer AX50 bij CoolBlue besteld. Goede reviews (coolblue site en tweakers). De Wifi moet het het ook rondom het huis doen, heb daarom ook niet aan dit soort (Devolo) oplossingen gedacht.

Sypie:
@Corvara: Op het moment dat Ziggo je een modem/router toestuurt heb je geen wifi router nodig maar alleen een accesspoint. Een tweede router in je netwerk geeft alleen maar gezeur. Een accesspoint is niks anders dan een doorgeefluikje van bedraad naar wifi.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie