graag advies
(Bewerkt door janku om 10:45, 7-10-2010)
(Bewerkt door janku om 10:59, 7-10-2010)
Nog beter advies? Maak je website met een programma waar je veel meer invloed hebt op dit soort zaken. iWeb is leuk, meer ook niet.
Hier laadt jouw pagina best snel hoor.
Advies? Misschien iets veranderen aan het gebruikte kleurschema? Dat bruin komt een beetje poeperig over. Ik zeg het maar eerlijk. Maar ja, dit zijn natuurlijk altijd smaakkwesties. En daar valt veel over te twisten.
Op sommige momenten is jouw pagina 72% sneller dan die van Apple.
Het mooie is dat je zelf al aan het gedrag van je bezoekers ziet dat er iets is. Je dacht echter dat dat aan de laadtijd lag, maar die blijkt redelijk in orde te zijn (alhoewel er wel vrij veel afbeeldingen op staan wat niet te adviseren is voor willekeurig welke voorpagina).
Op zich kun je het succes van een website afmeten aan de hoeveelheid bezoekers, maar als die inderdaad binnen 3 tot 4 sec. wegklikken is er toch iets aan de hand. Dat zal dan niet met de vindbaarheid te maken hebben, want ze komen aanvankelijk wel binnen, maar is er iets mis met de eerste indruk die je site geeft. Je moet die mensen bijna je site binnentrekken en niet de mogelijkheid geven door te klikken zó interessant moet het zijn.
Je kan dus zelf de opmaak in orde vinden want, grote navigatieletters aan de rechterzijde en meer van dat. Maar je bezoekers vinden dat dus schijnbaar niet.
Er zijn heel veel websites, artikelen en boeken over het maken van websites volgens bepaalde regels die bijna altijd enige vorm van succes hebben. En als je die leest, zie je dat een heel groot deel voortkomt uit indeling (werken volgens een grid-systeem zoals 960 grid van Nathan Smith http://960.gs/ ) en vooral en ruimtelijkheid meegeven aan je ontwerp. Ook de navigatie en het kleurenpalet wat je gebruikt geeft mensen een fijn gevoel of juist niet.
De inhoud en dat soort zaken komen eigenlijk pas wat later in zicht. Eerst moeten ze een fijn gevoel hebben. Net zoals je snel een gezellig uitziend restaurant of café binnen zou lopen terwijl je het eten nog niet geproefd hebt.
Als ik die artikelen spiegel tegen jouw website kan ik alleen maar zeggen dat je daar nog heel veel in kunt winnen. De inhoud/basis ligt er, nu alleen nog stroomlijnen.
janku om 13:33, 7-10-2010Dat bruine is een keuze, ik heb een alternatieve site met veel minder bezoekers geactiveerd op www.de-vlier.nl
DTP2 om 13:56, 7-10-2010Ook de navigatie en het kleurenpalet wat je gebruikt geeft mensen een fijn gevoel of juist niet.
Ik ben het helemaal eens met DTP2. Die alternatieve, zwarte website vind ik niet beter. Als ik een vakantiehuisje zoek wil ik daar ook een vakantiegevoel bij krijgen, dus lekkere zonnige zomerse kleuren (frisgroen, geel, oranje). Maar wederom, het is natuurlijk allemaal een kwestie van smaak.
Maak eens een veel bredere website waardoor je navigatie links in beeld kan in een aparte kolom. Zo als je ziet hoeft navigatie binnen een website niet uit grote letters te bestaan om duidelijk te zijn.
Gebruik 'frissere' kleuren: het is geen toeval dat de hoofdkleur van beide sites groen is (natuur, bos, etc.). Wit (of een andere heel lichte, off-white kleur leest heel wat prettiger dan de donkere kleuren die jij tot nu toe hebt gekozen.
...en maak liever de website niet zelf. Ik kan zien dat je niet al te veel ervaring hebt met ontwerp waardoor de pagina's rommelig overkomen.Dit kun je voorkomen door een website die je goed vind 'na te maken' of door iemand te zoeken die een website voor een luttel bedrag in iWeb kan voorbereiden (of liever nog: een site maken met een klein CMS systeem er achter). Met de foto's is niets mis daarentegen.
Inderdaad laden de foto's vrij traag. iWeb maakt overal liefst PNG bestanden van en die zijn vaak heel wat groter dan JPG's.
Ik vind nu dat jouw website mij overdonderd met informatie:
1) Ik zie een teller en temperatuur meter knipperen2) twee icoontjes die niet al te uitnodigend zijn (niet roken, geen huisdieren)3) een grote pijl met twee vlaggen er naast4) een webcounter5) een aanwijzing om een andere browser te gebruiken dan een groot deel van de mensheid gebruikt. Zeker: die hebben het fout, maar dat hoef jij ze niet te vertellen.6) een pagerank meter
- Een pagerank meter is leuk voor jou maar heeft geen enkele betekenis voor een bezoeker.- Webcounter: idem- De vlaggen mogen heel wat kleiner en kunnen onder het menu (Engels en Duits komen ook al in het menu zelf voor).- Pijlen zijn prima voor 'voordeelknaller' folders, niet om de rustige beleving van de natuur mee aan te geven.- Hoewel het uiteraard belangrijk is dat er in het huis niet gerookt mag worden kun je dit op een wat minder in het oog springende plek naar voren brengen.
Ik weet eerlijk gezegd ook niet zo goed hoe je in iWeb een site breder kunt maken (ik werkte vroeger altijd met Freeway en maak alle websites tegenwoordig met een teksteditor). Tegenwoordig kun je er echter vanuit gaan dat iedereen een 15 inch monitor heeft: een breedte van 960 pixels is tegenwoordig prima.iWeb is van uit zichzelf een programma waarmee je prima fotoalbums kunt maken maar is wat minder geschikt voor websites waarin wat meer informatie staat. Het kan wel: Studio Soes (ook lid van MacFreak) maakt prima websites in iWeb. Geen idee hoe ze het doet...
(Bewerkt door Eelco om 16:49, 7-10-2010)
Je hebt een prachtig vakantiehuis op een schitterende locatie. Dat zou weerspiegeld moeten worden in je website, maart dat wordt het niet. Te lang en te smal, teveel informatie op de voorpagina, verkeerd lettertype voor de koppen, allerlei niet terzake doende icoontjes en tellers, gedateerde postzegelrandjes om de foto's, maar vooral: de kleurstelling en de vreemde vlakverdeling. Beperk je op de voorpagina tot het hoogst noodzakelijke, dat nodigt uit tot doorklikken.
Als voorbeeld een site die 12 jaar geleden gemaakt is, gewoon met een teksteditor. Is inmiddels ook het nodige op aan te merken, maar geeft een idee van hoe een site rust kan uitstralen i.p.v. drukte. http://www.ystafell.nl
Als je serieuze plannen hebt voor de duitse markt, moet je zeker op ferienhausmiete.de staan, daar komt 80% van onze boekingen vandaan.
Succes!
Een van de belangrijkste regels in ontwerp heeft te maken met de ruimte om de dingen heen. Jij denkt: 'als ik de letters van het menu maar groot genoeg maak vallen ze extra op'. Probeer echter eens de letters kleiner te maken en laat er links en rechts een groot gedeelte omheen wit. Juist door die extra witruimte krijgen ze veel meer de aandacht. De fototjes onder de info kunnen doorlinken naar een fotoalbum met meerdere foto's van de omgeving: gebruik (zoals in dit voorbeeld) uitsnedes in een klein formaat in een uniforme grootte.
Maak in iWeb eens een nieuwe site aan op basis van het sjabloon 'over mij': Je ziet links een kolom met wat persoonlijke voorkeuren: maak hier het menu van. Rechts staat er onder de paginatitel een foto: vervang deze voor een foto van het huis. Onder de foto is een grotere ruimte leeg gehouden: er staat alleen een reflectie. Ook hier geeft de extra lege ruimte duidelijkheid aan de drie hoofdgedeeltes van het ontwerp: linkerkolom, foto, informatie onder de foto.
Maak een aparte pagina van de plattegrond van het huis: als mensen werkelijk geïnteresseerd raken door de pakkende voorpagina is dat informatie waarvoor men graag wil doorklikken.
Er is nog wel wat werk aan de winkel maar je bent er ook nog mee bezig begrijp ik:- "links" pagina is rommelig; sommige links vallen zelfs weg. misschien een ander font kiezen voor de links.- meer in z'n algemeenheid denk ik dat je nog iets aan het standaardfont kunt sleutelen (zoals dat op "home" en "informatie" wordt gebruikt voor de lappen tekst).
Ondanks dat je voorpagina er nu een stuk beter uitziet dan voorheen ziet het er toch nog niet goed uit. Mijn vermoeden is dat de enorme lap tekst weinig bezoekers tot lezen uitnodigt, laat staan dat ze even doorklikken. Een voorpagina wordt zeer vluchtig bekeken en moet dan ook direct de aandacht van de (geïnteresseerde) bezoeker opeisen. Doorgaans is dat door mooie, uitnodigende plaatjes en pakkende teksten. Hier de juiste dingen voor kiezen en op een geschikte manier samenstellen is tegenwoordig dan ook een apart vakgebied geworden.
Je moet de voorpagina als de etalage van een winkel zien. Je zet er je meest opvallende en mooiste spulletjes neer in de hoop dat men je winkeltje binnenkomt. Daarna is het zaak om ze nog wat te zien te verkopen ook, maar wanneer ze je winkeltje voorbijlopen krijg je die kans niet eens.
(Bewerkt door janku om 10:22, 13-10-2010)