Supportvragen Mac > Netwerken en communicatie

XS4ALL: nu echt bijna verleden tijd?

(1/7) > >>

Timotheus:
Een week geleden ontving ik als xs4all-abonnee een mail met de kop XS4ALL BLIJFT XS4ALL.

Maar de toelichting daaronder weersprak die kop impliciet: technisch wordt op korte termijn vrijwel alles overgeheveld naar KPN. En een bezoek aan de site van xs4all leert dat klant worden niet meer mogelijk is; je wordt direct doorgestuurd naar de site van KPN. Shop idem dito: "Voortaan kunt u bij KPN terecht". Zeker, de xs4all-helpdesk blijft; maar voor hoe lang nog? Niet langer dan de KPN-top strikt noodzakelijk vindt om de overgang zonder al teveel abonneeverlies te doen plaatsvinden, ben ik bang.

Persoonlijk heb ik niets met de KPN; ook niet met Ziggo trouwens. En meer smaken zijn er eigenlijk niet meer in Nederland. Behalve Freedom. Die heeft wel mijn sympathie, maar is klein, en de toekomst van dit bedrijf is naar mijn gevoel nog niet echt verzekerd.

Hoe kijken andere xs4all-abonnees hier tegenaan?

orange:
Meer smaken zijn er niet?
We hebben hier glasvezel van T-Mobile bijvoorbeeld.

Of bedoel je dat de netwerken beheert worden door de twee grote namen?
Ja, uiteraard. Het is ook niet zo dat XS4ALL een eigen netwerk had, of Freedom dat heeft.

jaco123:
Hier net zo. Ik zit nu nog gewoon op de XS4all-infrastructuur, maar echte keus heb ik niet.
Hier ligt geen glasvezel, alleen DSL en Kabel.
Ik gebruik nu bonded-VDSL (dubbele lijn) en dat levert alleen XS4all, KPN en Freedom. Andere DSL-providers leveren het simpelweg niet en mijn snelheid halveren klinkt ook niet aantrekkelijk.
Met Ziggo heb ik weinig (gebruik het alleen voor TV) en voelt voor mij niet als een serieus alternatief.

Overigens: orange: Het DSL-deel is altijd uiteraard van KPN geweest, maar XS4all heeft wel degelijk een eigen internet-toegang, routers, ip-ranges etc. Dat deel staat compleet los van KPN. Bij XS4all heb ik nooit ook maar enige beperking of overbelasting kunnen waarnemen in de snelheid, ook niet op prime-time (daar hoor ik andere mensen wel eens over dat je 's avonds de snelheid niet zou halen). Ben benieuwd of de KPN-infrastructuur net zo betrouwbaar zal blijken, maar heel veel keus heb ik niet.

Voor nu maar gewoon met lede ogen aanzien hoe XS4all stapje voor stapje afgebroken wordt en afwachten wat het voor de dienstverlening gaat betekenen.

puk1980:

--- Citaat van: jaco123, 26 december 2021 - 08:00 ---Bij XS4all heb ik nooit ook maar enige beperking of overbelasting kunnen waarnemen in de snelheid, ook niet op prime-time (daar hoor ik andere mensen wel eens over dat je 's avonds de snelheid niet zou halen).

--- Einde van citaat ---

Ik zit al jaren bij Ziggo, voorheen UPC, voorheen Chello. En ik kan hetzelfde verhaal houden. Ook nooit maar enige beperking of overbelasting kunnen waarnemen.

Waarom denk je dat dat alleen voor xs4all zou gelden?

Alvinus:

--- Citaat van: puk1980, 26 december 2021 - 09:21 ---Waarom denk je dat dat alleen voor xs4all zou gelden?

--- Einde van citaat ---

Zal vast niet exclusief voor xs4all gelden.
Wat xs4all ooit voor mij onderscheidde was dat ze wisten wat een Mac en een computermuis waren en je konden helpen met de setup. En, oh ja, de Fritz!Box, met voor mij begrijpelijke interface en instelmogelijkheden. Dat was bij andere providers wel anders. Het verschil is natuurlijk allang opgeheven.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie