geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Zes nieuwe dingen in iOS 16 waar Apple niets over vertelde
Tijdens de keynote van het WWDC 2022 event kwamen veel nieuwe dingen van iOS 16 voorbij, maar er zijn er natuurlijk altijd nog veel meer. Daarom heeft Apple naast de presentatie van iOS 16 op de eigen site ook nog een lange lijst met ‘alle’ nieuwe dingen, maar zelfs daar staat ook niet alles in.

Daarom hieronder een video met een aantal nieuwe dingen die ons leven weer wat makkelijker gaan maken. Daarbij komen nieuwe dingen in de Berichten-app voorbij, meer mogelijkheden in Horen en voelen (Sounds & Haptics), Face ID dat nu ook je iPhone kan ontgrendelen als deze horizontaal gehouden wordt, en een nieuwe categorie voor AirPods in Instellingen, die automatisch kan verschijnen als je AirPods in de buurt van je iPhone houdt.


Audioberichten opnemen en versturen in Berichten

In de Berichten-app heeft Apple nu via een extensie de mogelijkheid ingebouwd om daarmee direct geluid op te nemen en te versturen. Daar is Apple zeker niet de eerste in, en dat is een understatement, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Daarnaast zijn er weer een aantal nieuwe Memoji-stickers toegevoegd, fijn voor iedereen die daar graag gebruik van maken (en ik merk dat het steeds meer mensen zijn).

Haptic feedback

Het was al een tijd vreemd dat de telefoons met de beste Taptic Engine zo weinig mogelijkheden hadden voor Haptic Feedback, de mogelijk om door kleine trillingen te voelen dat er interactie is tussen jou en de iPhone.

In iOS 16 wordt dit gecorrigeerd, het gedeelte voor Horen en voelen (Sounds & Haptics) in Instellingen is enorm uitgebreid. Daar vind je in iOS 16 bijvoorbeeld een optie om deze feedback aan te zetten als je typt, waardoor het voelt dat je echt toetsjes aanraakt, in plaats van alleen maar tikken op glas.

Face ID in landschap

In de nieuwe iPad Pro modellen was het al mogelijk om Face ID ook te gebruiken als je die horizontaal gebruikt, maar voor iPhones bestond deze optie nog niet. Daar komt gelukkig verandering in met iOS 16, het is alleen nog niet duidelijk op welke modellen dit gaat werken. Het werkt in ieder geval op een iPhone 13, zoals je hierboven kan zien.

Nieuw gedeelte voor AirPods in Instellingen

Als je met iOS 16 AirPods dicht bij je iPhone houdt dan dan komt er automatisch een optie voor iDevicehelp naar boven en verschijnt er een gedeelte speciaal voor AirPods in de Instellingen-app. De hoop is dat updates voor AirPods ook vanuit hier te regelen zullen zijn, maar of dat ook echt gaat gebeuren is nog niet bekend.

Beter verborgen foto’s

Als je in iOS 15 foto’s verwijderd dan kan je die in de map ‘Verborgen’ plaatsen, maar als iemand in je iPhone zit kan die daar nog steeds bij. In iOS 16 wordt ze automatisch versleuteld, en zijn dus alleen maar te zien met Face ID, Touch ID of de code van de iPhone.

Vertalen nu ook in het Nederlandse

De Vertaal-app werkt in iOS 16 ook met de Nederlandse taal. Toen deze mogelijkheid in iOS 15 verscheen konden geschreven en gesproken teksten nog niet in het Nederlands worden vertaald.

In iOS 16 spreekt of schrijf je een zin en de app vertaalt je tekst in een andere taal. Diezelfde zin kun je daarna ook laten lezen of voorlezen door een stem.



 #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.