geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Batterij-iPhone-iOS-7.jpg
25 dollar per iPhone terug voor ‘batterygate’
Eerder dit jaar werd in de rechtszaak over ‘batterygate’  gekozen om eenmalig een bedrag aan iedere gebruiker die daar last van had uit te keren. Die rechtszaak had alleen betrekking op mensen in de VS, wij zullen er dus geen aanspraak op kunnen maken.

De zaak ging over de keuze van Apple van vertragen in plaats van uitvallen van devices in een update voor iOS 10 eind 2016. Die keuze had Apple wel naar buiten gebracht, maar achteraf had dat een stuk duidelijker gekund. Het gaat om een bedrag van ongeveer 25 dollar per persoon, afhankelijk van het aantal claims, dus niemand zal er erg rijk van worden. Voor Apple betekent dit dat het tussen de 310 en 500 miljoen dollar zal kosten, ook dit is afhankelijk van hoeveel mensen daadwerkelijk dit bedrag zullen claimen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ziPhone6sKleuren.png
25 dollar per iPhone terug voor ‘batterygate’


Het gaat hierbij om de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus of iPhone SE met iOS 10.2.1 of later, of een iPhone 7 or iPhone 7 Plus met iOS 11.2 of later. In alle gevallen moet die zijn aangeschaft voor 21 december 2017.

Er is inmiddels een speciale website hiervoor opgezet. Maar zoals al eerder vermeld, dit is alleen voor mensen die in de VS wonen. Apple zette indertijd een erg uitgebreid Support-document hierover op het web, dat is nog steeds te vinden op deze pagina.



 #iPhone #Batterij
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.