geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Security-and-privacy-icon.jpg
Apple vertelt ons iets over de extra beveiliging van ‘Secure intent’
iPhones hebben sinds september 2013 (iPhone 5s) een zogenaamde Secure Enclave ingebouwd, een co-processor die puur bedoeld is om het device veiliger te maken. Dat is ook te vinden in alle Apple Watches, alle iPad Pro’s, de iPhone X en later, de iPad Air uit 2020 en alle Macs met Apple Silicon.

Want hoe veilig de Secure Enclave tot nu toe ook gebleken is, het blijft een processor die door software wordt aangedreven. Daarom heeft Apple als extra stap ‘Secure intent’ ingebouwd, een fysieke interactie waar software geen invloed op kan hebben. Als je een iPhone met Face ID hebt, dan is dat het dubbelklikken op de knop aan de zijkant die nodig is als je een app uit de App Store wil installeren.


Heb je een MacBook met T2 processor of een nieuwe 24-inch iMac met Magic Keyboard met Touch ID, dan geldt het inlezen van je vingerafdruk als ‘Secure intent’.

In de video hierboven zie je hoe je dit kan uitzetten. Als je jouw transacties zo veilig mogelijk wil houden dan moet je dat dus nooit doen. Het laat ook zien dat tips op YouTube zelden of nooit waarschuwen voor de mogelijke negatieve bijwerkingen.

Apple’s nieuwe support-pagina over ‘Secure intent’ is hier te vinden, jammer genoeg is die nog niet vertaald en klopt ook niet alle informatie die we daar kunnen vinden. Zo staat er “A double-press on the appropriate button when prompted by the user interface signals confirmation of user intent”, waarbij dus voorbij gegaan wordt aan de devices waarbij niet dubbel-geklikt wordt, maar waar een vingerafdruk gebruikt wordt.

Maar de informatie op die pagina is nog maar een paar weken geleden gepubliceerd (op 17 mei), het ligt voor de hand dat dit binnenkort bijgewerkt zal worden.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.