geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMini2021-icoon.jpg
A15 chip iPad mini iets trager dan iPhone 13, geen mmWave 5G
De nieuwe devices die Apple uitbrengt worden natuurlijk meteen aan de tand gevoeld, en één van de dingen die in de Geekbench-scores opvalt is dat de A15 chip in de iPad mini iets trager is dan dezelfde chip in alle iPhone 13 modellen.

Het verschil in prestaties ligt tussen de twee en acht procent, dat zijn verschillen die in de praktijk niet of nauwelijks merkbaar zijn. De kloksnelheid ligt daardoor voor de iPad mini op 2,9 GHz, terwijl het voor alle iPhone 13 modellen op 3,2 GHz uitkomt. De iPad mini komt daardoor op Geekbench scores van 1.595 (Single-Core) en 4.540 (Multi-Core), voor de iPhone 13 Pro zijn dat respectievelijk 1.730 en 4.660

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadMini2021Lineup-2.jpg
A15 chip iPad mini iets trager dan iPhone 13, geen mmWave 5G


De reden waarom dezelfde processor in de iPad mini door Apple iets vertraagd werd is niet bekend, mogelijk heeft het te maken met warmteontwikkeling, hoewel dat eerder in een iPhone een probleem zou moeten zijn.

mmWave 5G

Een ander gebied waar de nieuwe iPad mini iets inlevert is mmWave 5G, iets wat alle nieuwe iPhones in de VS wel hebben. Omdat Apple alleen een lijst hiervan voor iPhones bijhoudt lijkt het de moeite van het vermelden waard.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadMini2021Lineup.jpg
A15 chip iPad mini iets trager dan iPhone 13, geen mmWave 5G




 #iPadMini
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
A15 chip iPad mini iets trager dan iPhone 13, geen mmWave 5G
17 september 2021 - 15:56    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
mmWave 5G is nog niet geharmoniseerd ... In de EU gebruiken we een iets smallere bandbreedte (24.25 tot en met 27.5 mHz), met een duidelijke voorkeur voor 26 mHz band en in de States gebruiken ze 24 mHz tot en met 28 mHz (volgens mij de volledige breedte).

Natuurlijk, een leuke ontwikkeling, maar ook niet direct noodzakelijke volgens mij. 5G is zowieso nog in ontwikkeling, dus er kan nog het nodige wijzingen.

Ben weer zo'n klein monster aan het overwegen, dus wie weet ... Maar eerst nog wat andere prioriteiten ... Wie weet, eind 2021 en anders Q1 2022 ... Mogelijk al de eerste (voorzichtige) aanbiedingen  :music: ... We zullen zien.

Vind de iPad Mini een grote (positieve) verassing en de stand-by tijd van de iPhone 13 ook een goede vooruitgang.