geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsMaxZilver-icoon.jpg
Aardig wat condensatie bij sommige mensen in AirPods Max
Ben je iemand met (erg) warme oren en gebruik je de AirPods Max langdurig in koude ruimtes, dan is het mogelijk dat daar aardig wat condensatie in ontstaat. Waarschijnlijk is dit ook het geval bij koptelefoons met leren oorschelpen, maar het is daarbij niet zichtbaar omdat de oorschelpen vast zitten.

Want de AirPods Max is de eerste koptelefoon waarvan de oorschelpen magnetisch bevestigd zijn, zodat ze verwisseld kunnen worden. Maar dat betekent natuurlijk ook dat sommige mensen ze van tijd tot tijd open maken, hieronder kan je zien wat de combinatie van de warme oren van Donald Filimon na lang luisteren in een relatief koude ruimte voor een effect had.

Invalid Tweet ID
Hij is trouwens niet de enige, zowel uit de reacties onder zijn tweet als op deze pagina van het forum van MacRumors blijkt dat er meer mensen zijn die hier ‘last’ van hebben.

Het woord ‘last’ tussen aanhalingstekens, want het is natuurlijk maar de vraag of je hier echt last van gaat krijgen. Eén van de reacties op de tweet van Donald Filimon is van iemand die zijn AirPods Max zelfs terug heeft gebracht omdat de water-indicator al rood werd. Dat moet iemand zijn met héél erg warme oren.


Eén kanttekening: op Twitter komt ook veel nep-nieuws voorbij, tussen de reacties op de tweet van Donald Filimon zitten er dan ook bij die hem beschuldigden van nep-nieuws. Maar hij houdt vol dat het allemaal echt is, en het lijkt inderdaad goed mogelijk. Maar dan wel echt alleen bij mensen met erg warme oren, en dan alleen maar in een koude omgeving.

Met andere woorden, je verwarming iets hoger zetten zou dit probleem ook wel eens helemaal kunnen verhelpen.



 #AirPodsMax
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Aardig wat condensatie bij sommige mensen in AirPods Max
31 december 2020 - 13:09    reactie #1
geplaatst door: rump
Ik zou niet weten of dit probleem uiteraard bij elke over-ear koptelefoon zo voorkomt maar ik kan me wel voorstellen dat de metalen cups voor meer condensatie zorgen door de warmte geleiding dan die van plastic. En in dat geval is dit probleem wellicht dus wel Apple-only...
antw: Aardig wat condensatie bij sommige mensen in AirPods Max
31 december 2020 - 13:36    reactie #2
geplaatst door: rump
Volgens mij is Apple de enige (tov vergelijkbare BT-koptelefoons) die metalen cups heeft, als het condensatie verhaal waar zou zijn en het zou ook werkelijk problemen geven dan kan ik me voorstellen dat het wel een 'ding' is (geen schande wat mij betreft).
Men verwacht voor een hoge prijs nou eenmaal hoge kwaliteit en Apple gaat zelf zo hoog in de boom zitten. Dat is natuurlijk ook een reden waarom dit euvel nep zou kunnen zijn en click-bait is...
antw: Aardig wat condensatie bij sommige mensen in AirPods Max
31 december 2020 - 13:58    reactie #3
geplaatst door: HEXDIY
Geen schande voor Apple, wél een merkwaardig fenomeen.
Jaren geleden heb ik micro gehengeld, ook in vriestemperaturen.
Ik heb mijn klankman echter nooit horen klagen over condens in zijn custom (voor Nagra IV S) Beyer Dynamic DT 48. En die is ook helemaal van metaal.



En ik verzeker je: warme oren en verkleumde handen op de set!
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.