geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
iMacs, iPad Pro’s en Apple TV 4K komen waarschijnlijk op 21 mei uit (Upd.)
Apple kondigde deze week veel aan, maar meteen kopen was er nog niet bij. De paarse iPhone 12 is vanaf morgen te koop, maar de iPad Pro en de nieuwe iMacs zijn bijvoorbeeld vanaf morgen pas te bestellen, levering is volgens Apple zelf “vanaf medio mei”.

Maar op de site van John Lewis, een warenhuisketen in het Verenigd Koninkrijk en een trouwe partner van Apple, waren zowel de iPad Pro als de iMac te zien die vanaf 21 mei geleverd gaan worden. Inmiddels is die informatie weer verdwenen, maar hieronder kan je er schermafbeeldingen van zien. En dat is nog niet alles, inmiddels zegt Jon Prosser dat hij heeft gehoord dat de nieuwe Apple TV 4K ook vanaf 21 mei beschikbaar zal zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.JohnLewis-iMacLaunchDate.jpg
iMacs, iPad Pro’s en Apple TV 4K komen waarschijnlijk op 21 mei uit (Upd.)


Dezelfde informatie van verschillende kanten is waarschijnlijk geen toeval, het lijkt er gewoon op dat het allemaal vanaf de 21e leverbaar zal zijn. Met wel een enorme slag om de arm. Want Apple heeft op het moment al moeite om aan de vraag te voldoen, zowel door de grote vraag als problemen bij de productie van chips, waardoor er mogelijk maar mondjesmaat uitgeleverd zal gaan worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.JohnLewis-iPadProLaunchDate.jpg
iMacs, iPad Pro’s en Apple TV 4K komen waarschijnlijk op 21 mei uit (Upd.)


Invalid Tweet ID

Update: inmiddels is gebleken dat Apple zelf ook de datum van 21 mei al vermeld heeft. Dat gebeurde (per ongeluk) in de metadata van het eigen persbericht hierover (metadata zijn gegevens die je alleen maar kan zien als je de code van de pagina bekijkt).

De code met de datum in die pagina is inmiddels verwijderd, maar in de tweet hieronder vastgelegd.

Invalid Tweet ID

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: boiing
Sinds 14:00 zijn ze te bestellen op de Apple website. Dat kon natuurlijk allang in de MacFreak shop :wink: maar nu zijn bij Apple ook de prijzen zichtbaar voor de upgrades van geheugen (16 GB max) en/of SSD (2 TB max).

Levertijd op dit moment 21-28 mei, bij sommige BTO opties schuift dat 5 dagen op.
geplaatst door: boiing
De levertijd van de nieuwe iMac is bij de twee duurdere modellen al opgelopen tot 10 juni op de Apple website! Bij bepaalde CTO opties zelfs 24 juni. Dat lijkt hard te gaan, hij is nog geen 2 uur in de verkoop. Mocht je er een willen aanschaffen zul je een tijdje geduld moeten hebben. Tim Cook hintte al eerder op leveringsproblemen de komende tijd.