Alles wat je moet weten over de AirPods Max
9 december 2020 - 06:11   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsMaxSpacegrijs-icoon.jpg
Alles wat je moet weten over de AirPods Max
Bij het uitkomen van een nieuw product van Apple zijn er altijd vragen, en dat is natuurlijk ook het geval bij de nieuwe AirPods Max over-het-oor koptelefoon. Hieronder vind je de antwoorden op een paar allerbelangrijkste daarvan, in willekeurige volgorde.

Om te beginnen de levertijd, die is op dit moment voor de meeste modellen nog redelijk te noemen, de verwachting is voor de meeste kleuren rond 23 december. Maar let op, dat hangt sterk af van welke kleur je kiest, voor de kleuren Spacegrijs en Hemelsblauw moet je bijvoorbeeld op het moment dat dit geschreven wordt al twee weken extra wachten. Heb je serieuze interesse wacht dan niet te lang, in de VS is de wachttijd voor alle modellen inmiddels al bijna drie maanden.


En je kan de AirPods Max natuurlijk bij Apple bestellen voor 629 euro, maar in de MacFreak Shop krijg je 30 euro korting.

Logo

Om te beginnen het minst belangrijkste en het meest opvallende: er was genoeg ruimte voor een Apple logo op de AirPods Max, en toch zal je nergens een appel met een hap er uit vinden op deze nieuwe koptelefoon. Misschien vinden ze het bij Apple niet meer nodig om hun eigen logo op de devices te zetten?

Het wordt interessant om te zien of deze trend de komende tijd ook bij andere devices doorzet.

Batterij

De AirPods Max is een draadloze koptelefoon die via Bluetooth 5.0 werkt, dus er zit een batterij in. Als je die regelmatig gebruikt zal die waarschijnlijk een paar jaar meegaan, maar het eeuwige leven heeft die natuurlijk niet. Neem je er AppleCare+ bij dan zal vervanging tijdens die periode gratis zijn, daarbuiten ben je er 85 euro aan kwijt. AppleCare+ van een paar tientjes lijkt trouwens sowieso geen slecht idee voor een device wat rond de 600 euro kost.

Losse oorkussens

De oorkussens van de AirPods Max zijn magnetisch en verwisselbaar, vervangende oorkussens zijn bij Apple te koop en kosten daar 79 euro per paar. Zoals je hieronder kan zien de aanduidingen voor rechts en links aan de binnenkant van de stof van deze oorschelpen verweven.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsMaxOorkussen.jpg
Alles wat je moet weten over de AirPods Max


Losse oorkussens betekent natuurlijk ook dat je verschillende kleuren kan combineren. Alle 25 combinaties die hiermee mogelijk zijn kan je op deze pagina bij elkaar zien.

Stroomadapter

Net zoals bij de iPhone 12 modellen levert Apple bij de AirPods Max standaard geen adapter mee, wel wordt er naast de Smart Case wel een Lightning-naar-USB-C-kabel meegeleverd. Heb je al een lader dan kan je de AirPods Max daar meteen mee opladen, en met een USB-C aansluiting op een Mac of andere computer werkt het natuurlijk ook.

https://macfreak.nl/shop/images/product/Screenshot%202020-12-08%20at%2017.10.43.jpg
Alles wat je moet weten over de AirPods Max


Aansluiten met mini-jack

Hoewel  Apple’s filosofie draadloos is heeft de AirPods Max iets wat alle andere AirPods ontberen: een 3,5mm mini-jack aansluiting. Daarmee is deze koptelefoon dus op een Mac of stereo aan te sluiten, deze kabel is inmiddels bij Apple zelf te koop (€ 39,00). En over kabels gesproken, USB audio wordt door de AirPods Max niet ondersteund.

15 December en iOS 14.3

De allereerste AirPods Max worden voor 15 december verwacht, dus een week na de aankondiging. Daarbij staat in de minimumeisen iOS 14.3 en zal die versie dus rond die tijd ook uit komen. Waarschijnlijk een dag eerder, want op 14 december gaat Fitness+ in Engelstalige landen van start en daarvoor is hetzelfde iOS 14.3 ook een vereiste.


Batterijduur AirPods Max

Volgens Apple houdt de AirPods Max het 20 uur vol voordat je die weer moet opladen. Daarbij noemt Apple een aantal dingen op die je er in die tijd mee kan doen, zoals muziek luisteren met zowel actieve ruisonderdrukking als de transparantie-modus actief, films kijken met ruimtelijke audio of 20 uur bellen.

En zijn de AirPods Max leeg, door ze 5 minuten op te laden kan je ze weer anderhalf uur gebruiken. Nog een detail: ook als je ze passief gebruikt (dus met een kabeltje) dan zullen ze opgeladen moeten zijn. De reden daarvoor is relatief simpel, de Apple H1-koptelefoonchips in beide oorschelpen kunnen nu eenmaal niet werken zonder van stroom voorzien te worden.

Bediening

De geruchten vooraf dat de bediening zou gebeuren door middel van aanraak-vlakken zaten er naast, er zitten twee knoppen op de AirPods Max, en de inspiratie daarvoor komt duidelijk van de Apple Watch.

De Digital Crown is in dit geval voor het aanpassen van het volume (draaien), één keer drukken voor spelen, pauzeren of een telefoontje beantwoorden, twee keer drukken om naar het volgende nummer te gaan en drie keer voor het vorige. En deze knop ingedrukt houden activeert, net zoals bij de Apple Watch, Apple’s stem-assistent Siri.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsMaxOorschelp.jpg
Alles wat je moet weten over de AirPods Max


De knop aan de rechterkant heeft maar één functie, maar dan wel een een erg belangrijke: daarmee schakel je de transparantie-modus in, of juist uit. Met andere woorden, die geeft je de keuze om de wereld om je heen te horen, of juist helemaal buiten te sluiten.

Zoek mijn

Hoewel de AirPods Max een uitstekende kandidaat zouden zijn geweest om aan Zoek mijn toe te voegen, blijkt er in deze eerste generatie jammer genoeg geen ondersteuning daarvoor aanwezig. Er zit dan ook geen U1 chip voor Ultra Wideband in, een chip die Apple steeds meer gebruikt om erg precies de positie van devices te kunnen lokaliseren.

Wil je alle specificaties van de AirPods Max op een rij, die zijn op deze pagina te vinden.

Water

Zoek je in die specificaties naar het woord “water” dan zal dat tevergeefs zijn, nergens is iets over waterbestendigheid van de AirPods Max te vinden. Nu zal niemand er mee gaan zwemmen, maar het lijkt er op dat ze buiten ophouden tijdens regen beslist geen goed idee is.



 #AirPodsMax
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
9 december 2020 - 10:01    reactie #1
geplaatst door: Rikirikar
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de prijs aan de hoge kant vind.
Maar misschien is de ervaring/gebruiksgemqk wel echt heel goed.  Kan daar nog niets over zeggen maar ga deze zeker bekijken in de winkel.
Wat ik wel jammer vind is de case die erbij zit. Kans op schade is m.i. wel erg groot en vind het ook niet passen bij n koptelefoon in deze prijsklasse.
An apple a day keeps the doctor away
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
9 december 2020 - 10:26    reactie #2
geplaatst door: ettepet
Klinkt toch wel beetje als een 1.0 versie. Geen Find-my en/of (spat)waterdichtheid.

Ben daarbij benieuwd naar de prestaties bij temperaturen onder nul. Mijn Beats Solo3 Wireless stopt ermee op de fiets als het vriest. Toch wel handig dat ze daar wel een mini-jack snoertje bij geleverd hebben en dat ze daarmee niet alleen als oorwarmers hoeven dienen.
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
9 december 2020 - 13:42    reactie #3
geplaatst door: Wim Van Cutsem
Als trouwe Sennheiser koper, denk ik dat de geluidskwaliteit de prijs zal moeten rechtvaardigen of niet. Dat wordt dus eerst in de winkel fysiek testen vooraleer te oordelen.
Wel ook weer typisch Apple om op deze hardware nu net geen logo op te plaatsen terwijl alle concurrenten dit juist heel opvallend doen in deze productcategorie... "Think Different" :-)
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
9 december 2020 - 17:17    reactie #4
geplaatst door: Jurriaan
Wel mini jack, what the fock en geen U1 chip. En dan voor die prijs. Duidelijk een versie1 product.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
9 december 2020 - 20:12    reactie #5
geplaatst door: Timotheus
Bij Sennheiser (de naam is hierboven al even genoemd) kost de duurste draadloze hoofdtelefoon (als ik het goed heb gezien op de Nederlandse site) 400 euro. De (vaak aanzienlijk) duurdere modellen van dat merk zijn allemaal bedraad. Apple zit met zijn 629 ver boven die 400. Opvallend.

En: eer ik 629 euro op tafel zou leggen, zou ik toch wel overtuigd moeten zijn door een aantal gedegen vergelijkende reviews, die aantoonden (of op zijn minst beweerden) dat ik daar goed aan deed. Maar kennelijk geldt dat voor velen niet.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
9 december 2020 - 21:05    reactie #6
geplaatst door: MacFrankie
Ach, zelfs koptelefoons die zeer goed uit de test komen hebben issues. De Sony WH-1000XM4 bijvoorbeeld, met €340 ook niet echt goedkoop, is waardeloos om mee te bellen. Dat doet een JBL TUNE 500BT, die met €33 nog net niet 1/10 kost, stukken beter!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
9 december 2020 - 21:16    reactie #7
geplaatst door: HEXDIY
Hopelijk zijn ze beter dan Beats van Dr.Dre (overgenomen door Apple) Zulk een over-ear setje heb ik een keertje moeten repareren, en zijn na mijn reparatie en evaluatie je reinst boerenbedrog. Ruisen als een rietveld bij 5 beaufort. En de voorziene extra tweeter zat er in mijn exemplaar niet in...

Wrekkenkrant opmerking: mijn Sennheiser HD 450 van 5€ op de rommelmarkt klinkt wellicht beter.
Toegegeven: geen BT maar bedraad, géén actieve ambient geluidsonderdrukking.
Voor zulk een prijsverschil kan ik echter wel wat anders bedenken om met mijn hobbycentjes te doen.
Een abonnement op Qobuz of Tidal, bijvoorbeeld.

En als ik die voor weinig geld wil ombouwen naar BT, dan kan dat alsnog. Is nog een fun projectje ook.
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
10 december 2020 - 13:59    reactie #8
geplaatst door: davidem
Bij Sennheiser (de naam is hierboven al even genoemd) kost de duurste draadloze hoofdtelefoon (als ik het goed heb gezien op de Nederlandse site) 400 euro.
Nee hoor, de duurste Sennheiser (ook op de NL site) is 'slechts' 59.900 euro. Geen grap. Is wel inclusief versterker... Maar er zijn ook andere koptelefoons van pak 'm beet 1.600 euro, zonder versterker.
 Macceraar sinds System 6 
antw: Alles wat je moet weten over de AirPods Max
10 december 2020 - 14:29    reactie #9
geplaatst door: Timotheus
Maar ook draadloos? Daar ging het mij om.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.