geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple deelt rapport over succes van apps van derden in App Store
De App Store ligt wereldwijd onder vuur, bij Apple zijn ze bezig om aan de bezwaren tegemoet te komen. Bijvoorbeeld het toestaan voor ‘Reader’-apps om accounts buiten de App Store om aan te kunnen maken en de mogelijkheid om betalingen buiten de App Store om te regelen.

In dat licht mogen we ook het delen van een rapport over het succes van apps van derden door Apple zelf zien. Want in dat rapport is erg veel interessants te zien, waarbij Apple opvallend openhartig is door het delen van een rapport waarin anderen vaak (veel) meer succes blijken te hebben met hun aanbod dan de apps van Apple zelf. Als voorbeeld hieronder de apps voor het streamen van TV en films.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OnderzoekDerdePartijenTVenMovieStreaming.jpg
Apple deelt rapport over succes van apps van derden in App Store

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Bij het streamen van muziek is het vaak Spotify dat op de eerste plaats staat, met Apple Music op plaats twee. Alleen in Japan is het Apple Music dat op plaats één staat, daar moet Spotify het met de tweede plaats doen. En in China komen zowel Spotify als Apple Music op dit gebied er helemaal niet aan te pas.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OnderzoekDerdePartijenMusicStreaming.jpg
Apple deelt rapport over succes van apps van derden in App Store


Bij het overzicht van Chat-apps kunnen we zien dat in veel landen Apple’s eigen Berichten-app nog steeds op nummer één staat. Waarschijnlijk geldt voor Nederland, net zoals voor Duitsland, dat WhatsApp op nummer één staat.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OnderzoekDerdePartijenChatApps.jpg
Apple deelt rapport over succes van apps van derden in App Store


Als laatste aandacht voor de Kaarten-apps. In veel landen staat Google Maps op nummer één, terwijl het bijna altijd Apple Maps is dat op de tweede plaats staat, en dat is ook in China het geval. Verder valt op dat Waze het ook goed doet, deze app werd in 2013 door Google overgenomen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OnderzoekDerdePartijenMappingApps.jpg
Apple deelt rapport over succes van apps van derden in App Store


Als je interesse hebt in dit onderwerp dan is dit rapport zeker de moeite van het lezen waard. De PDF daarvan is te downloaden via deze link en die is 3,9 MB groot. Wil wel wat meer lezen maar niet hele rapport, dan is dit persbericht van Apple zelf ook moeite waard.



 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Ezz
Waze werd al in 2013 door Google overgenomen. In 2020 is er wel een antitrust onderzoek door de FTC gestart naar deze overname.
geplaatst door: Robert
@Ezz: bedankt voor de correctie (dat was inderdaad de reden voor deze fout), is bij deze gecorrigeerd.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: doctor_apple
Iets klopt me niet aan deze data ... Zeker bij de instant messaging apps. De gaten tussen iMessage en de rest vind ik nogal groot en mis spelers als Signal en Telegram. Daarnaast is volgens mij wereldwijd WhatsApp de allergrootste ... En in de USA Facebook Messenger ... Dus hoe kan het dat hij in dit grafiekje ergens achteraan bungelt ..

En ook in het VK is volgens mij WhatsApp de grootste ... Dus ik weet niet waar ze nu precies naar gekeken hebben ... En dan hebben we nog WeChat en QQ ...

En dan hebben we het niet over Amazon Music die volgens mij niet onaardig scoort in de VS ... Afgaande op MIDIA gegevens ...

En waar is YouTube TV? in de VS heeft YouTube TV inmiddels meer subscribers dan HULU. En waar is Peacock ?

Nah, sorry ... Gebeurd niet vaak, maar ik vertrouw deze cijfers voor geen cent. Lijkt wel een gekleurd marketingzooitje ... Om welke (bedrijfs)politieke reden dan ook ...

Tijd om wat neutrale cijfers erbij te zoeken ... Voor nu is het een onderbuikgevoel gebaseerd op het geheugen aan berichten gelezen afgelopen weken/maanden. Dus mogelijk een verkeerd gevoel. Maar het kan toch niet zo zijn dat als ik afgelopen tijd heb gelezen over Amazon Music die ergens op nummer 3 of 4 staat dat dit bij Apple's cijfers zoveel anders is ... Of dat Peacock als streaming dienst ongekend succes heeft in de VS ... Evenals YouTube TV (subscription service) ...

Iets om eens nader in vast te bijten ...
geplaatst door: Paradijs
Iets klopt me niet aan deze data ...

Iets om eens nader in vast te bijten ...
Zou het misschien kunnen zijn omdat de App Store “slechts” 20% van de smartphone markt bedient en de andere 80% bediend wordt door Android apps?
Loquendi Libertatem Custodiamus
geplaatst door: GeorgeM
@Paradijs: exact, doctor_apple lijkt er van uit te gaan dat dit cijfers zijn voor de hele markt, maar dit gaat alleen over wat er in Apple's eigen App Store gaande is.

En dat maakt nogal wat uit...
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Jullie willen dus zeggen dat iPhone gebruikers veel minder vaak Whatsapp op hun telefoon hebben staan dan Androïd gebruikers? En dat geldt ook voor Facebook messenger en Amazon Music en noem alles maar op waar doctor_apple het over heeft? Ik denk het toch niet. Het gaat om verhoudingen niet om absolute aantallen.
geplaatst door: Paradijs
Jullie willen dus zeggen dat iPhone gebruikers veel minder vaak Whatsapp op hun telefoon hebben staan dan Androïd gebruikers?

Ehmmm, ja. Zoals Robert ook al in zijn artikel schrijft, zullen de verhoudingen in West Europa wat anders liggen dan in de rest van de aardkloot.

Het gaat om verhoudingen niet om absolute aantallen.

Klopt. Het gaat om de verhouding 80/20.

Voor mij is de boodschap uit deze cijfers dat een telefoontje naar elkaar over een tijdje echt tot de uitzonderingen gaat horen.
Loquendi Libertatem Custodiamus
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Klopt. Het gaat om de verhouding 80/20.
Die begrijp ik niet.
geplaatst door: Paradijs
Die begrijp ik niet.
Het gaat wat mij betreft nog even door over de opmerking van doctor met de reacties daarop. Vergeten wordt m.i. dat Apple, hoewel groot, toch maar 20% van de markt bestrijkt. In dat licht moeten de cijfers over de gebruikte apps tegenover het totaal worden gezien.
Daarnaast, vanuit onze WestEuropese bril heeft Whatsapp een monopolie. Dat blijkt toch wat tegen te vallen als het wereldwijd in de landen wordt bekeken.
Loquendi Libertatem Custodiamus
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Het 20% marktaandeel van Apple doet mijns inziens niet terzake omdat wanneer een set apps op beide platformen verkrijgbaar is, ik verwacht dat de verdeling ervan over het ene platform hetzelfde zal zijn als over het andere platform. Wanneer je dus alleen naar Apple kijkt verwacht ik dat hier dezelfde verhoudingen te zien zullen zijn als over alle platformen bij elkaar. Globaal zullen mensen met een telefoon van het ene platform dezelfde apps gebruiken als de mensen met een telefoon van het andere platform.

Of wereldwijd Whatsapp de grootste is weet ik niet. Dat zou idd de wereldwijde cijfers anders kunnen laten zijn. Zeker is dat deze app geen monopolie heeft, ook niet in West Europa.