geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11Pro-lineup-icoon.jpg
Apple krijgt patent voor iPhone met aanraakscherm aan alle kanten
Samsung was de eerste smartphone-maker die een telefoon maakte met een scherm dat ook aan de zijkanten doorliep. Maar de alerts en knoppen op de zijkant van de Edge-modellen lijken geen doorslaand succes. Ik zie veel mensen met die smartphones, maar zelden of nooit iemand die dit gebruikt.

Toch is dit iets waar Apple nog steeds mee bezig is, en hoe. Want in een nieuw patent dat Apple net heeft toegewezen gekregen is dat ook mogelijk, en nog veel meer. In dat patent zien we een iPhone waarvan niet alleen de zijkanten gebruikt worden, ook de achterkant is daarbij een aanraakscherm. Bij deze iPhone zou er eigenlijk gaan sprake meer zijn van een ‘juiste’ manier om die vast te houden, alle richtingen zouden werken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhonePatentTouchscreenAllSides-1.jpg
Apple krijgt patent voor iPhone met aanraakscherm aan alle kanten


Bij ieder verleend patent hoort de waarschuwing dat het daarbij om ver uitgewerkte ideeën gaat, maar dat die ideeën ook vaak helemaal niet tot een echt product leiden. Juist Apple staat erom bekend dat veel van de uitgewerkte ideeën op tijd ook weer afgeschoten worden. Je zal Apple dan ook niet snel kunnen betrappen op het uitbrengen van dure prototypes die eigenlijk nog helemaal niet klaar zijn voor gebruik, zoals bijvoorbeeld Samsung’s Galaxy Fold.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhonePatentTouchscreenAllSides-2.jpg
Apple krijgt patent voor iPhone met aanraakscherm aan alle kanten


Mocht Apple ooit wel een iPhone uitbrengen met aanraakschermen aan alle kanten, dan wordt het interessant om te zien hoe de beveiliging geregeld zou worden. Face ID is bijvoorbeeld op dit moment op een iPhone nog steeds maar in één richting te gebruiken.



 #iPhone #Patent
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: GeorgeM
Interessant. Maar lijkt me moeilijk om et bepalen welke aanraken gewild zijn en welke niet. Daarbij weet ik niet of ik zit te wachten op een telefoon die aan alle kanten uit een scherm bestaat.

Maar wie weet, soms verbaas je je jezelf.  ;)
geplaatst door: A Henket
Met een hoesje erom is de helft toch onbruikbaar. Zonder hoesje is binnen de kortste keren de hele telefoon onbruikbaar. Hele scherm is daarmee dus een doodgeboren idee. Of het moet zijn zoals tegels in de tuin: die kun je omdraaien als je de bovenkant niet mooi meer vindt. Als je de telefoon in zijn hoesje kunt omdraaien zodat je weer een frisse voorkant hebt...
geplaatst door: anraadts
Of het moet zijn zoals tegels in de tuin: die kun je omdraaien als je de bovenkant niet mooi meer vindt. Als je de telefoon in zijn hoesje kunt omdraaien zodat je weer een frisse voorkant hebt...

 :happy: