geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
Met iOS 17 kan je iCloud-sleutelhanger wachtwoorden delen
Als er iets is dat je meestal niet wilt delen dan zijn het waarschijnlijk wel wachtwoorden, die beveiligen nu eenmaal vaak dingen die we graag privé willen houden. Maar er zijn natuurlijk ook momenten dat het juist goed is om die wachtwoorden wel te delen.

Als je dit zou willen doen dan is dat in iOS 17 voor het eerst ingebouwd. De toevoeging van het delen van wachtwoorden voor meerdere gebruikers brengt de gratis ingebouwde wachtwoordfunctionaliteit van Apple dichter bij apps van derden, zoals bijvoorbeeld 1Password en LastPass. Hiervoor was er geen eenvoudige, gratis en veilige manier om wachtwoorden te delen tussen gebruikers van Apple’s devices.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS17SharedPasswords.jpg
Met iOS 17 kan je iCloud-sleutelhanger wachtwoorden delen

klik op de afbeelding voor een grotere versie


Start je dit proces dan kun je vertrouwde contactpersonen selecteren om informatie mee te delen. Elke persoon in de groep kan wachtwoorden en wachtwoorden selecteren om met anderen te delen. Je kunt bijvoorbeeld wachtwoorden delen voor streamingdiensten en sites voor het online betalen van rekeningen, zonder dat je het wachtwoord voor je bank hoeft te delen.

Je kunt specifieke wachtwoorden selecteren om te delen nadat de groep is aangemaakt, waarna mensen in de groep hun eigen wachtwoorden kunnen uploaden. Elke deelnemer kan wachtwoorden bewerken en toevoegen en de wijzigingen worden gesynchroniseerd voor de hele groep. Er zijn opties om meerdere groepen te maken, zodat je een groep kunt hebben met een echtgenoot en kinderen, een aparte groep met alleen een echtgenoot, of een groep huisgenoten en vrienden.

De persoon die de groep heeft aangemaakt kan naar believen mensen toevoegen en verwijderen, en de hele groep kan ook worden verwijderd. Om mensen aan een groep toe te voegen moet de persoon in je Contactlijst staan en iedereen moet iOS 17 hebben geïnstalleerd.

Gedeelde wachtwoorden worden net als gewone wachtwoorden opgeslagen in iCloud Keychain en zijn end-to-end versleuteld. Passkeys, Apple's op het apparaat geverifieerde alternatief voor wachtwoorden, kunnen ook worden gedeeld.



 #iOS #iCloud
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: puk1980
https://tweakers.net/nieuws/211004/apple-id-krijgt-passkeyondersteuning-in-beta-ios-17-ipados-17-en-macos-sonoma.html

Citaat
Apple ID krijgt passkeyondersteuning in bèta iOS 17, iPadOS 17 en macOS Sonoma

Apple heeft ondersteuning voor passkeys toegevoegd bij het inloggen met een Apple ID in de bètaversies van iOS 17, iPadOS 17 en macOS Sonoma. Hiermee is het mogelijk voor bètagebruikers om wachtwoordloos in te loggen op Apple-diensten.

Momenteel is het voor bètagebruikers enkel nog mogelijk om met een passkey in te loggen op Apple-webadressen zoals icloud.com en appleid.apple.com. Bij de officiële release van deze besturingssystemen in het najaar komen passkeys algemeen beschikbaar. Gebruikers met een Apple ID krijgen dan automatisch een passkey toegewezen. Dan moet het mogelijk worden om passkeys te gebruiken op elke site waarop gebruikers kunnen inloggen met hun Apple ID, zoals Spotify en Reddit.

Met passkeys hoeven gebruikers niet langer een wachtwoord in te vullen. Het wordt dan mogelijk om in te loggen met biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk of gezichtsscan. Hiervoor moeten gebruikers tijdens het inloggen op hun Apple ID kiezen voor 'Inloggen met iPhone'. Vervolgens komt er een QR-code in beeld die ze met hun iPhone moeten scannen. Daarna kunnen ze Face ID of Touch ID gebruiken om in te loggen.