geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple Music nu ook in browsers te gebruiken
In September van vorig jaar startte Apple met de mogelijkheid om Apple Music ook via browsers toegankelijk te maken. Omdat dit hele project toen nog in de beta-fase zat werd daarvoor toen de erg toepasselijke URL beta.music.apple.com gebruikt.

Inmiddels is het het uit de beta-fase, en wordt je als je op bovenstaande link klikt automatisch doorverwezen naar music.apple.com. Daar zie je een interface die overeenkomt met die voor iOS en macOS. Daarbij kan iedereen rondkijken, maar voor het afspelen van muziek moet je natuurlijk wel inloggen. Dat doe je als je een abonnement hebt met je Apple ID, heb je dat nog niet dan kan je via deze pagina een gratis proefabonnement voor drie maanden aanvragen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMusicBrowsers.jpg
Apple Music nu ook in browsers te gebruiken


Spotify, de grootste concurrent voor Apple Music, had al een tijdlang de optie om via browsers muziek af te spelen, die is te vinden via deze link.

Eén detail is interessant: als je inlogt op deze nieuwe pagina van Apple Music dan krijg je de melding dat jouw Apple ID je toegang geeft tot “Apple Music spelers op deze en andere sites”. Het lijkt er op dat Apple van plan is om deze web-versie ook via andere sites toegankelijk te maken.

Ben je eenmaal ingelogd dan kan je niet alleen muziek afspelen, maar die ook toevoegen aan jouw Apple Muziek Bibliotheek. En ook je Playlists zijn gewoon allemaal aanwezig, ook als die op een andere platform aangemaakt zijn.



 #AppleMusic
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.