geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/virus.jpg
Apple Stores China weer open, Foxconn weer op volle kracht
Terwijl wij bij ons nu pas echt beginnen te realiseren wat het indammen van een pandemie betekent, is China ondertussen weer aan het opkrabbelen. En dat dit ook goed nieuws is voor Apple blijkt uit twee nieuwsfeiten, die verder niet veel met elkaar te maken hebben.

Het eerste is dat vanaf vandaag alle 42 fysieke Apple Stores in China weer open zullen zijn. Dat is trouwens niet iets geïsoleerds, langzaam maar zeker komt het normale leven in China weer op gang, de eerste files in de spits zijn alweer gesignaleerd. Onder die 42 Apple Stores zijn er trouwens 39 die in het begin nog met beperkte openingstijden zullen werken, als alles goed gaat wordt eind komende week bij allemaal weer de normale openingstijden gehanteerd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleStoreChinaParc66.jpg
Apple Stores China weer open, Foxconn weer op volle kracht


Het tweede nieuwtje komt van Terry Gou van Foxconn. Die heeft laten weten dat zowel de vestigingen in China als die in Vietnam allemaal weer op normale kracht draaien. Dat was kennelijk wat eerder dan hij zelf verwachtte, want hij vertelde erbij dat het de verwachtingen overtrof (“exceeded expectations”).


Hoewel Foxconn een Taiwanees bedrijf is, bevindt het leeuwendeel van de vestigingen zich nog steeds op het Chinese vasteland. In de afgelopen jaren heeft Foxconn ook in steeds meer andere landen vestigingen geopend, naast het al eerder genoemde Vietnam bijvoorbeeld ook in Brazilië en India.

Terry Gou waarschuwde ook meteen voor een ander probleem, de afname van de vraag in het westen doordat daar nu pas echt de gevolgen van het coronavirus gevoeld worden. Hij vreest vooral een uitval van de vraag in de VS, mij lijkt de kans dat daarvan ook in Europa sprake zal zijn ook behoorlijk groot, met name in Italië. Daarbij maakt hij zich ook zorgen over toeleveranciers in met name Japan en Zuid Korea, ook daar proberen ze op dit moment de epidemie zoveel mogelijk in te perken.

Foxconn verwacht de komende maanden 15 procent vermindering van de omzet, en een herstel daarvan als zowel de productie als de vraag weer allebei op het normale niveau terug zullen zijn.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.