geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStoreAmsterdam-icoon.jpg
Apple Stores weer open, maar alleen voor technische ondersteuning
Terwijl Nederland nog een paar weken in lockdown zit zijn de Apple Stores in Amsterdam, Brussel, Den Haag en Haarlem weer open. Maar voordat je jouw portemonnee meteen trekt, om iets te kopen kan je er nog steeds niet terecht (daarvoor bestaat sowieso een veel beter alternatief).

Bij de aanvang van deze lockdown gingen ook de Nederlandse Apple Stores dicht, terwijl je toen ook alleen maar op afspraak langs kon komen. Waarom er nu besloten is om terug te gaan naar dit beleid is niet bekend, wel dat het alleen is voor technische ondersteuning (alle verkopen gaan online). Daarnaast kan je er ook terecht voor het ophalen van producten, zowel nieuw als gerepareerd, als de afspraak daarvoor al voor 14 december gemaakt was.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStoreAmsterdamInside.jpg
Apple Stores weer open, maar alleen voor technische ondersteuning


Maak je een afspraak voor technische ondersteuning dan zal je ook merken dat de openingstijden aangepast zijn, in de meeste gevallen is dat nu van 10:00 tot 16:00. De omschrijving 'technische ondersteuning' betekent trouwens ook dat je bij de Apple Stores terecht kan om devices ter reparatie aan te bieden, maar dat kan ook nog steeds door ze op te sturen.

Essentiële winkel?

Tijdens deze lockdown moeten alle winkels die niet essentieel zijn dicht blijven. Op het eerste gezicht zou je denken dat de Apple Stores daar onder vallen, maar voor winkels die reparaties en onderhoud van consumentenartikelen uitvoeren is een uitzondering in de regels gemaakt. Dat is ook meteen de reden waarom het alleen daarom gaat, en de normale verkoop er dus absoluut van uitgesloten is.

Reparaties

Buiten Apple zelf kan je voor reparaties natuurlijk ook altijd bij andere bedrijven terecht. Dat kan onder andere bij de bekende Authorised Service Providers, hieronder een paar van de grootsten daarvan:

  • Amac (50 vestigingen door heel Nederland)
  • Card Services (Utrecht en Zwolle)
  • Coolblue (Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Utrecht)
  • Fixers (Amstelveen, Amsterdam, Blaricum, Breda, Leiden, Nieuw-Vennep, Utrecht en Rosmalen)
  • Microfix (Amsterdam West, Amsterdam Zuid-Oost en Leiden)


met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.