geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Thunderbolt_logo.png
Apple: Thunderbolt zal ook werken op de toekomstige ARM Macs
Ondanks dat het vooraf al verwacht werd, sloeg de aankondiging tijdens de keynote van de WWDC toch dat Apple de komende tijd computers met eigen processors gaat maken in. Die processors worden voorlopig ‘Apple Silicon’ genoemd, hoogstwaarschijnlijk niet de definitieve naam.

Maar daardoor was er natuurlijk meteen één enorm grote vraag: Thunderbolt is een protocol dat door Apple en Intel samen is ontwikkeld, en tot voor kort ook alleen maar werkte in computers met processors van dat bedrijf. Dus zal waarschijnlijk een technische uitdaging worden om dit protocol met de nieuwe ARM-processors goed aan de praat te krijgen, Apple zal er ook voor de volle honderd procent voor moeten gaan om dat goed werkend te krijgen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSiliconKeynoteWWDC2020.jpg
Apple: Thunderbolt zal ook werken op de toekomstige ARM Macs


Gelukkig blijkt dat laatste inderdaad het geval, Apple heeft aan The Verge laten weten dat ook computers met daarin Apple’s eigen processors Thunderbolt zullen blijven ondersteunen:

Citaat
Over a decade ago, Apple partnered with Intel to design and develop Thunderbolt, and today our customers enjoy the speed and flexibility it brings to every Mac. We remain committed to the future of Thunderbolt and will support it in Macs with Apple silicon.
Wie weet, misschien dat we in de toekomst bijvoorbeeld ook iPad Pro modellen gaan zien die niet alleen USB-C ondersteunen, maar in dezelfde aansluiting ook meteen Thunderbolt ‘meenemen’?



 #Thunderbolt
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: anraadts
Fijn om dit te lezen, want dit was verreweg mijn grootste bedenking bij deze overstap.

Op plaats twee staat of Windows er goed op zal draaien (niet voor mezelf, maar om te zien of het strategisch een verstandige overstap is).