Apple TV+ scoort het hoogst op kwaliteit
20 april 2021 - 12:27   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Apple TV+ scoort het hoogst op kwaliteit
Iedereen die Netflix, Amazon Prima of Disney+ heeft weet het: bij die services is zoveel te vinden dat je niet alleen soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar het soms ook lastig is om daartussen te vinden wat voor jou wel de moeite waard is om er je tijd aan te besteden.

Bij Apple kozen ze bij Apple TV+ voor exact het tegenovergestelde: in eerste instantie geen kwantiteit, maar kiezen voor kwaliteit en langzaam maar zeker de catalogus steeds verder uitbreiden. Dat die keuze voor kwaliteit gewaardeerd wordt blijkt uit dit onderzoek, waarin gekeken is naar de waardering die gebruikers geven op de Internet Movie Database (IMDb).


Daaruit blijkt dat Apple TV+ het hoogste gemiddelde cijfer haalt (een 7,24) maar dat het op de kwantiteit op dit moment hopeloos achterligt (minder dan 70 titels). Mocht het lukken om de kwaliteit zo hoog te houden terwijl de catalogus steeds verder uitgebreid wordt, dan kan Apple TV+ een steeds interessantere optie worden. Op dit moment wordt het waarschijnlijk vooral bekeken als je het gratis krijgt bij aankoop van een nieuw device van Apple, of als het in combinatie met andere services in het Apple One abonnement zit.

Apple scoort trouwens niet bij alles hoge ogen. De documentaire-serie Tiny World scoort bijvoorbeeld een 9 op IMDb, terwijl Greatness Code bijvoorbeeld maar een magere 4,5 scoort.

Dat de insteek op kwaliteit bij Apple TV+ in veel gevallen wel resultaat oplevert is ook te zien aan de prijzenregen. Inmiddels zijn er al 345 nominaties voor prijzen binnen en werden er 91 prijzen gewonnen. Daarbij onder andere de Critics Choice Awards, Critics Choice Documentary Awards, Daytime and Primetime Emmy Awards, NAACP Image Awards, een Peabody Award en een Golden Globe.



 #AppleTVPlus
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.