geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple voldoet volgens ACM nu aan regels voor andere betaalmethoden
Het conflict tussen Apple en de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) sleept al een tijd voort. Begin mei kon je hier op MacFreak bijvoorbeeld nog lezen dat de ACM niet tevreden was met de aanpassingen, en dat er een nieuwe dwangsom werd voorbereid.

Maar ook langdurige soaps komen kennelijk een keer tot een eind, want inmiddels heeft de ACM laten weten dat de aanpassingen die Apple op 10 juni doorvoerde voldoende zijn. Daarbij zijn onder andere aanpassingen gedaan in de interface, zodat het makkelijker is voor ontwikkelaars om de keuze te maken tussen de nieuwe opties. Verder is het veel lagere tarief van 3 procent nu ook van toepassing op in-app aankopen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.-iOS15.5BetaExternalPurchases.jpg
Apple voldoet volgens ACM nu aan regels voor andere betaalmethoden


Hieronder de tekst die Apple op 10 juni publiceerde, waarbij het onderaan duidelijk maakt dat ze het niet eens zijn met deze gang van zaken, en waarom.

Citaat
Further updates on StoreKit External Entitlement for dating apps in the Netherlands storefront

June 10, 2022

Following productive conversations with the Netherlands Authority for Consumers and Markets (ACM), today we’re introducing additional adjustments to Apple’s plan to comply with the regulator’s order pertaining to dating apps on the App Store in the Netherlands:

  • Developers of dating apps in the Netherlands can use the StoreKit External Purchase Entitlement, the StoreKit External Purchase Link Entitlement, or both entitlements.
  • In accordance with the ACM’s wishes, we’ve made adjustments to the user interface requirements announced this past March for developers who choose to use either or both of the entitlements.
  • We’ve adjusted the payment processing provider criteria for developers who wish to use either of the entitlements.
  • The 3 percent commission discount also applies to in-app purchases that qualify for a lower commission rate (for example, App Store Small Business Program enrollees or subscription services after one year of paid service — both of which already qualify for a 15% commission).

As a reminder, developers of dating apps who want to continue using Apple’s in-app purchase system — which we believe is the safest and most secure way for users to purchase digital goods and services — may do so and no further action is needed.

We don’t believe some of these changes are in the best interests of our users’ privacy or data security. Because Apple is committed to constructive engagement with regulators, we’re making the additional changes at the ACM’s request. As we’ve previously said, we disagree with the ACM’s original order and are appealing it.
En hieronder de vrije vertaling:

Citaat
Na vruchtbare gesprekken met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) brengen we vandaag extra aanpassingen aan in het plan van Apple om te voldoen aan het bevel van de toezichthouder met betrekking tot datingapps in de App Store in Nederland:

  • Ontwikkelaars van dating-apps in Nederland kunnen gebruikmaken van het StoreKit External Purchase Entitlement, het StoreKit External Purchase Link Entitlement, of beide.
  • In overeenstemming met de wensen van de ACM hebben wij aanpassingen gemaakt in de gebruikersinterface-eisen die afgelopen maart zijn aangekondigd voor ontwikkelaars die een van beide of beide willen gebruiken.
  • We hebben de criteria voor de betalingsverwerker aangepast voor ontwikkelaars die een van beide willen gebruiken.
  • De commissiekorting van 3 procent geldt ook voor in-app aankopen die in aanmerking komen voor een lager commissietarief (bijvoorbeeld App Store Small Business Program inschrijvers of abonnementsdiensten na één jaar betaalde dienst - die beide al in aanmerking komen voor een commissie van 15 procent).

Ter herinnering: ontwikkelaars van datingapps die gebruik willen blijven maken van het in-app-aankoopsysteem van Apple - volgens ons de veiligste en meest betrouwbare manier voor gebruikers om digitale goederen en diensten aan te schaffen - kunnen dit doen en hoeven geen verdere actie te ondernemen.

Wij zijn van mening dat sommige van deze wijzigingen niet in het belang zijn van de privacy of gegevensbeveiliging van onze gebruikers. Omdat Apple zich inzet voor een constructieve samenwerking met toezichthouders, voeren we de aanvullende wijzigingen door op verzoek van de ACM. Zoals we al eerder hebben aangegeven, zijn we het niet eens met het oorspronkelijke bevel van de ACM en gaan we hiertegen in beroep.


 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jurriaan
Hoger beroep loopt nog als ik het goed begrijp?
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
geplaatst door: orange
Citaat
Verder is het veel lagere tarief van 3 procent nu ook van toepassing op in-app aankopen.
Geen tarief van 3%, maar een korting van 3 procent. Of lees IK het verkeerd?

Citaat
..The 3 percent commission discount...
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: MacFrankie
Ja, dat lees je volgens mij goed. Het lage 15% tarief wordt 12%, en het hoge 30% tarief wordt 27%.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!