geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5-icoon.jpg
Apple Watch nu uitgezonderd van importtarieven voor China
Door de handelsoorlog tussen de VS en China is er vanaf 1 september vorig jaar sprake van verhoogde importtarieven op meerdere dingen die Apple maakt. Dat geldt onder andere voor Apple Watch, AirPods, HomePod en componenten voor de iMac.

Bij het ingaan van die tarieven heeft Apple meteen een aanvraag gedaan om daarvan uitgezonderd te worden, en dat blijkt nu effect te hebben. Tenminste, voor één device, de Apple Watch. Dit betekent dat deze tarieven per direct verdwijnen, en de kosten voor Apple om de Apple Watch in de VS te krijgen weer wat lager worden. Praktisch alle devices van Apple die hier verkocht worden komen direct uit het Verre Oosten, wij zullen er dus niets van merken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatch5-natural-brushed-titanium-case-viper-natural-band-091019.jpg
Apple Watch nu uitgezonderd van importtarieven voor China


De verhoging op de Apple Watch was bij het ingaan 15 procent, op 15 februari werd die gehalveerd naar 7,5 procent. Bij Apple gaan ze er dus zeker wat nog wat van merken, voor ons zal het waarschijnlijk niets uitmaken.



 #AppleWatch
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.