geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DownloadOnTheAppStore-icoon.jpg
Apple zet app Navalny weer terug in de Russische App Store
Vorige maand werd de app waarin protest kon worden aangetekend tegen de behandeling van de gevangen oppositieleider Alexei Navalny door Google en Apple uit hun Stores verwijderd. Dat gebeurde onder grote druk, ook op hun medewerkers.

Een medewerkster van Google ging naar een hotel en liet zich daar onder een andere naam registreren, hopende dat ze door de aanwezigheid van andere mensen en hotel security beter beschermd zou zijn. Maar al snel stonden dezelfde agenten, waarschijnlijk van de FSB, weer voor haar neus, en maakten duidelijk dat het ultimatum van 24 uur voor het verwijderen van de app nog steeds gold.


President Putin met een iPhone in 2017 (Mikhail Svetlov/Getty Images)

Onder deze druk werd toegegeven, beide bedrijven besloten dat de veiligheid van de medewerkers belangrijker waren dan wat dan ook.

Maar inmiddels heeft Apple deze app weer teruggezet in de App Store in Rusland. Dit is inmiddels bevestigd door zowel onafhankelijke onderzoekers als Leonid Volkov, de stafchef van Navalny.

Mogelijk dat de stroom aan rapporten over de grove schendingen van het oorlogsrecht door Rusland in deze oorlog mee hebben gespeeld bij deze beslissing van Apple. Het bedrijf heeft nog geen commentaar gegeven over deze beslissing, en zal daar waarschijnlijk ook niet doen.


met dank aan forumlid ‘Nicodemus’, die dit nieuws als eerste meldde



 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.