geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
iOS 15.4: Covid-certificaat in Wallet en FaceID met masker op gezicht
Na de bugfix-update iOS 15.3 kunnen we ons gaan richten op de volgende update, waarin we veel  nieuwe dingen gaan zien, bijvoorbeeld ondersteuning voor Universal Control. Maar er is veel meer, hierbij twee dingen die ons leven tijdens een pandemie mogelijk iets dragelijker zullen maken.

De belangrijkste daarbij is ongetwijfeld de mogelijkheid om Face ID ook te gebruiken als je een masker op je gezicht hebt. Dat was al een mogelijkheid voor iedereen met een Apple Watch, met iOS 15.4 wordt het ook mogelijk voor mensen die dit device niet hebben. Er is alleen wel een stevige adder onder het gras: dit werkt in de bèta-versie alleen op een iPhone 12 of iPhone 13, het is niet bekend of daar later nog meer modellen aan toegevoegd zullen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS15.4FaceIDMaskAndGlasses.jpg
iOS 15.4: Covid-certificaat in Wallet en FaceID met masker op gezicht

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Zoals je hierboven kan zien krijgen we een aparte optie in Instellingen waar je kan kiezen of je deze optie wil gebruiken, en dat je daar ook een bril of brillen kan toevoegen. Die extra optie is nodig omdat Face ID nu een veel kleiner gedeelte van je gezicht scant, daar automatisch een bril aan toevoegen zou het minder veilig maken.

Als het erg zonnig is heb je pech, de combinatie van een masker met een zonnebril gaat simpelweg niet werken.

Covid-certificaat in Wallet

Het tweede nieuwe in iOS 15.4 dat met de pandemie te maken heeft is de optie om een Covid-certificaat aan Apple’s eigen Wallet-app toe te voegen. Niet wereldschokkend, maar wel handig. Apple is al een tijdje bezig met het mogelijk maken om steeds meer kaarten en certificaten aan deze app toe te voegen, maar opvallend genoeg is er nog steeds geen zoek-functie in te vinden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Covid19VaccinationCardWallet.jpg
iOS 15.4: Covid-certificaat in Wallet en FaceID met masker op gezicht


In de tweet hieronder kan je zien dat dit certificaat, in ieder geval in Italië, ook in de Gezondheid-app te vinden is.



Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: maartenb
Groot nieuws is het zeker maar of het positief is?

Apple roept aan de ene kant dat het privacy hoog in het vaandel heeft, en aan de andere kant helpt het overheden bij het invoeren van een vergaande surveillance samenleving (2G) waarmee een vorm van apartheid eenvoudig kan worden afgedwongen.

Apple neemt hierin geen enkele stelling wat me overigens ook al was opgevallen in de Apple Stores. De gretigheid waarmee daar het Coronabeleid werd gehandhaafd staat ver van het bedrijf waar ik ooit mijn hart aan verpand heb.

Het rebellenkarakter van weleer heeft ze hiermee definitief van zich afgeschud.

Apple is geworden wat ze eerst te vuur en te zwaard bestreed.
geplaatst door: peterdh
het kan, maar het hoeft niet hoor....
 "is de optie om een Covid-certificaat aan Apple’s eigen Wallet-app toe te voegen"
Fit & Firm Massage, Groet, Peter
geplaatst door: Ger Nijkamp
Eerlijk gezegd vertrouw ik partijen als Apple veel méér met mijn data dan de overheid. Twee simpele redenen: een partij als Apple kan de tent wel sluiten als ze misbruik maken mijn data of er slordig mee omgaan. Reden twee: alléén de overheid kan direct sanctioneren op basis van je data. Sterker nog: dat doen ze reeds (en daarmee doel ik niet eens specifiek op de 'toeslagen affaire') en jij mag achteraf het tegendeel bewijzen. Vreemd genoeg hoor je daar maar weinig mensen over als het over 'privacy' gaat.

[ Ger ]
geplaatst door: Ziegler
De overheid verzamelt ook veel gevoeliger data ontdek ik elk jaar als ik mijn belastingaangifte doe.