geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2processor-icoon.jpg
“Apple test meerdere Macs met M2 chip en bèta-versie Monterey”
Het is min of meer zeker dat Apple morgenavond 7 uur (onze tijd, 10 uur ’s ochtends in Cupertino) een vernieuwde iPhone SE met 5G zal presenteren, en nieuwe iPads staan ook zeker ‘op het menu’. Maar wat betreft de Mac is er opvallend veel onzekerheid.

Kennelijk slaagt Apple erin om de informatie beter binnen te houden, iets waar Tim Cook en de zijnen al een tijd erg hard hun best voor doen. Maar in de nieuwsbrief van Bloomberg’s Mark Gurman is over de Mac wel iets interessants te lezen. Hij kreeg van een ontwikkelaar te horen dat er bij Apple in de afgelopen tijd meerdere Macs getest werden met een nieuwe chip.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2chipMetMoederbord.jpg
“Apple test meerdere Macs met M2 chip en bèta-versie Monterey”


Daarbij zou het gaan om een chip met een 8-core CPU (vier efficiency cores en vier high-performance cores) en 10 GPU cores. En dat is bijna 100 procent zeker de M2, de opvolger van de M1 chip.

Voordat Apple afgelopen oktober de 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro uitbracht was er vergelijkbaar nieuws over wat uiteindelijk de M1 Pro en M1 Max chips bleken te zijn.

Hieronder het stukje uit die nieuwsbrief dat hierover gaat:

Citaat
I'm told from a developer source that Apple has been testing multiple Macs with a new chip in recent weeks that includes an eight-core CPU (four efficiency cores and four high-performance cores) and 10 GPU cores. Those are exactly the specifications of the M2 chip I detailed last year.

Apple has been testing this new chip on machines running macOS 12.3 (which should be released in the next week or two and run on the new Macs) and a future macOS 12.4, as well as macOS 13, which will be previewed in June at WWDC 2022.
Apple bracht de eerste Macs met de eigen M1 chip uit in november 2020, de nog snellere M1 Pro en M1 Max volgden dus in oktober 2021.

Welke Mac de eerste zal zijn met daarin een M2 chip is nog niet bekend, sommige geruchten zetten de Mac mini op plaats één hiervoor. Andere kanshebbers zijn de 13-inch MacBook Pro en iMac, maar het lijkt er inmiddels op dat die later dit jaar zullen volgen.



 #AppleSilicon #Gerucht
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jurriaan
De Mac mini als eerste met een M2 chip leest niet als heel logisch, er van uitgaande dat de M2 sneller zal zijn dan de M1, Pro en Max. Of zij die laatste 2 zo ie zo sneller dan de instap M2?

Er zijn 3 Macs geregistreerd in het daarvoor bedoelde register?
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
geplaatst door: puk1980
er van uitgaande dat de M2 sneller zal zijn dan de M1, Pro en Max.
Ik denk dat de M2 de opvolger van de M1 is. Maar ook dat de M2 niet sneller is dan de M1 Pro of M1 Max.