geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2022-icoon.jpg
Batterij nieuwe iPad Air is makkelijker te vervangen
De vijfde generatie van de iPad Air is nu een paar weken uit en dus komen er nog details over dit nieuwe model naar buiten. Het is trouwens de vijfde generatie met deze naam, maar pas de tweede generatie zonder brede rand en met Touch ID in de aan/uit knop aan de zijkant.

De reden daarvoor is dat dit model nu ook een scherm heeft dat bijna de hele voorkant bedekt, waardoor er eenvoudig geen ruimte meer is voor de Home-knop. De interface is dan ook dezelfde die we al kennen van alle iPhones (behalve de iPhone SE) en beide iPad Pro modellen. Het goede nieuws is dat de batterij van deze nieuwe iPad Air makkelijker te vervangen is dan die van de voorganger.


Apple voegt bij dit nieuwe model iets wat ze steeds vaker gebruiken bij verlijmde batterijen: de zogenaamde pull-tabs. Dit zijn uittrekbare strips die onder die verlijmde batterijen geplaatst worden, waardoor deze veel makkelijker te verwijderen zijn.

Ontbreken deze strips dan moet er een oplosmiddel gebruikt worden, zoals Isopropyl alcohol. Deze alcohol kan je met een injectiespuit erg precies op de plek waar je het wil hebben aanbrengen, en zorgt ervoor dat de lijm oplost waardoor je dan de verlijmde batterijen alsnog kan verwijderen.


Maar met pull-tabs is dit alles dus niet meer nodig, na wat trekken kan je daarmee de batterijen verwijderen zonder wat voor vloeistof dan ook. Aan die pull-tabs moet je trouwens rustig met gelijkmatige kracht trekken, zoals je in de video hieronder goed kan zien.




 #iPadAir
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.