geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMagicKeyboard-icoon.jpg
Binnenkort helderheids-sneltoetsen Magic Keyboard voor iPad?
Bij het uitbrengen van het nieuwe Magic Keyboard voor beide iPad Pro modellen kreeg dat veel handen op elkaar. Zowel de toetsen als het trackpad bleken van uitstekende kwaliteit te zijn, en de magnetische bevestiging blijkt zowel makkelijk als veilig in gebruik.

Maar er waren toch ook wel een paar kritiekpuntjes, zoals het gewicht en het ontbreken van de mogelijkheid voor het regelen van de helderheid van de toetsverlichting op het Magic Keyboard zelf. Die helderheid is wel aanpasbaar, maar omdat je dat in de Instellingen-app moet doen is dat niet echt handig. Want om die instelling aan te passen moet je aardig ‘diep graven’, want die zitten in Instellingen → Algemeen → Toetsenbord → Hardware toetsenbord verborgen. Niet echt handig als je even snel die helderheid wilt aanpassen.


Bij Apple lijkt dit ook doorgedrongen, want in de beta-versie van iOS 13.5.5 zijn aanwijzingen gevonden dat er aan sneltoets-combinaties gewerkt wordt waarmee niet alleen de helderheid van de toetsverlichting kan worden aangepast, maar ook die van het scherm van de iPad.

Het is op dit moment trouwens al mogelijk om sommige toetsen voor andere te gebruiken, zoals je ook in de video hierboven kan zien. Zo gebruiken veel mensen de Caps Lock als Escape-toets, want die laatste zit niet op dit Magic Keyboard. Het lijkt voor de hand te liggen dat Apple binnenkort met iets vergelijkbaar voor de helderheids-instellingen gaat komen.



 #iOS #iPadPro #MagicKeyboard
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: adb1973
Magic Keyboard... ik zal wel niet meer tot de doelgroep behoren als zakelijke ipad pro gebruiker maar dat Magic Keyboard is echt het meest overprijsde Apple artikel by far. Dat ding kost alleen maar 400 euro omdat ze anders de MBP uit de markt drukken, waar de iPad overigens rondjes omheen loopt.

Ze zijn een hele rij toetsen vergeten, dat gaat geen software update meer goed maken.

Ik wacht wel op een goede opvolger van ZAGG of Logi met trackpad.
Arjan is Applefreak was TV-maker en journalist, nu is ie voorlichter. Hij amateurt graag met een fototoestel. En ZZPt soms als filmpjesmaker.