geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FaceID-icoon2.jpg
Binnenkort mogelijk om alleen het Face ID-gedeelte te vervangen
In november 2017 bracht de iPhone X als eerste smartphone een echt goede biometrische beveiliging: Face ID. Ruim vier jaar verder heeft Apple nog steeds het beste systeem, makers van Android smartphones blijken esthetiek belangrijker te vinden dan de kwaliteit van deze beveiliging.

Want alle sensoren die daarvoor nodig zijn passen nu nog niet achter één gaatje in het scherm, de reden dat de iPhone 14 waarschijnlijk twee gaatjes zal krijgen. Maar Face ID heeft ook letterlijk een prijs, want als de sensoren daarvan defect raken dan moest tot nu toe het hele device vervangen worden. Op zijn zachtst gezegd een ramp.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone13ProLineup.jpg
Binnenkort mogelijk om alleen het Face ID-gedeelte te vervangen


Goed nieuws

Maar er is goed nieuws: Apple gaat het binnenkort mogelijk maken om het gedeelte waarin de Face ID sensoren zitten te vervangen, zodat de iPhone zelf niet meer omgeruild hoeft te worden. Daarbij gaat het dan wel om de complete module, dus inclusief de selfie-camera.

Vooral goed nieuws voor de gevallen waarbij dit systeem kapot gaat nadat de garantie is afgelopen. Het gaat trouwens gelden vanaf de iPhone XS, met andere woorden: alle iPhones met Face ID behalve de iPhone X.

Het is nog niet bekend waarom dit eerste model met Face ID hiervan uitgesloten is, als dat op een gegeven moment alsnog duidelijk wordt dan kan je dat natuurlijk ook hier op MacFreak lezen.



 #iPhone #FaceID
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.