geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11Pro-lineup-icoon.jpg
Bloomberg: binnenkort veel meer dan alleen de nieuwe iPhone 12
Het lijkt er op dat Apple in oktober een event zal houden waar de nieuwe iPhones zullen worden gelanceerd, en dat is niet echt wereldschokkend nieuws. De grote vraag is vooral wat Apple verder nog aan ons gaat laten zien, en bij Bloomberg denken ze het antwoord te hebben.

Kort samengevat is dat de Apple Watch Series 6, een nieuwe iPad (Air), een kleinere (en dus goedkopere) HomePod, een nieuwe Apple TV met ‘vindbare’ afstandbediening, AirTags en AirPods Studio, Apple’s eigen over-het-oor koptelefoon. Eerst even over de iPhones: Apple heeft minstens 75 miljoen nieuwe 5G iPhones besteld, er wordt dus geen afnemende vraag verwacht. Sterker nog, bij Apple denken ze dat 80 miljoen wel eens haalbaar zou kunnen zijn.


Als dat inderdaad gehaald wordt dan worden het erg goede feestdagen voor Apple, Foxconn is dan ook al hard bezig met mensen rekruteren via het Chinese WeChat.

Apple Watch

Volgens de geruchten zal de nieuwe Apple Watch in staat zijn het zuurstofgehalte in je bloed te meten, en wordt er dus weer een stap gezet om dit device steeds belangrijker voor onze gezondheid te maken. Normaal gesproken ligt het zuurstofgehalte in ons bloed tussen de 95 en 100 procent, als dat dat zakt dan is dat reden om (snel) een dokter te zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatch5-natural-brushed-titanium-case-viper-natural-band-091019.jpg
Bloomberg: binnenkort veel meer dan alleen de nieuwe iPhone 12


Verder zou de Apple Watch Series 6 sneller zijn dan zijn voorganger, en daarbij ook sneller draadloze data kunnen verwerken, zowel via Wi-Fi als Cellular.

Daarbij zijn er ook geruchten dat Apple het goedkoopste model dat verkocht wordt, op dit moment de Series 3, een update al geven. Dit om ook in het lagere prijssegment competitief te blijven.

Apple TV

De Apple TV 4K dateert van september 2017, een update zou dus geen luxe zijn. Apple zou nu werken aan een Apple TV met een snellere processor, maar of die binnenkort al uit zal komen is nog niet duidelijk (mogelijk pas in het komende jaar). Daarbij is er een interessant gerucht rond de afstandbediening ervan, die zou Apple makkelijk vindbaar gaan maken. Natuurlijk erg handig bij zo’n klein ding, dat we allemaal wel eens kwijt zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVInterfacetvOS12.4.jpg
Bloomberg: binnenkort veel meer dan alleen de nieuwe iPhone 12


AirTags

En als we het toch over vinden hebben: Apple zou op het event in oktober ook eindelijk de AirTags willen gaan presenteren. Deze zouden in een chique leren tasje komen, wat waarschijnlijk ook betekent dat die duurder zullen zijn dan wat Tile aanbiedt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirTag.jpg
Bloomberg: binnenkort veel meer dan alleen de nieuwe iPhone 12


AirPods Studio

Dat Apple aan een over-het-oor koptelefoon dat onder het eigen merk uitgebracht zal gaan worden werkt is al tijd bekend. En wie weet, misschien betekent dat ook het begin van het eind van het merk Beats? De naam van het radiostation Beats 1 op Apple Music kwam recent bijvoorbeeld ook al te vervallen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsStudio.jpg
Bloomberg: binnenkort veel meer dan alleen de nieuwe iPhone 12




 #AppleWatch #AppleTV #iPad #iPadAir #AirTags #AirPodsStudio
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: ouwemac
Twee dingen kwamen in mij hoofd op toen ik dit artikel las.
1) De aanvoer van onderdelen.
Ik heb vele malen gelezen dat door COVID-19 de “supply chain” gebroken was.
Wellicht is het jullie ook bekend dat onderdelen voor alle electronica van over de hele wereld komen naar de productie faciliteit.
Als dat klopt, hoe slagen al die leveranciers er dan in om hun spullen daar te krijgen waar ze geassembleerd worden?

Foxconn: een Taiwanese producent met fabrieken in China. Hoe moet Trump zich daar uit l*llen, als hij eigenlijk wil dat alle amerikaanse bedrijven in eigen land gaan produceren! :wink:
Of heeft Tim een streepje voor? :happy:
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
geplaatst door: puk1980
@ouwemac: Verreweg de meeste onderdelen komen uit China/Azië. En zoals je weet is in China alles ondertussen alweer volop aan de gang, tot aan massale dance parties aan toe als ik de berichten mag geloven. Maar jij zit er dichter bij, dus corrigeer maar indien nodig...
geplaatst door: puk1980
Apple TV 5: ik zeg, laat maar komen! :smile:
geplaatst door: ouwemac
@puk1980: die party ga ik echt niet bezoeken als ie nog eens gehouden wordt. :happy:
Ook al was het buiten en waarschijnlijk met checks voor ze mee mochten doen.

Het klopt dat toeleveringsbedrijven veel in China zitten of in Azië maar grondstoffen ervoor komen van over de hele wereld zeldzame metalen bijvoorbeeld uit Congo. Ooit las ik dat bedrijven en grondstoffen uit meer dan 100 landen betrokken zijn bij het maken van een smartphone. Die keten bedoel ik.

Verder zit ik wel meer in de buurt, maar veel informatie komt hier in Thailand ook niet uit China. Net zomin als toeristen trouwens.
Geruchten dat China zijn zaakjes nog lang niet op orde heeft zijn er wel, maar die zijn onbevestigd.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)