geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Conflict over kip met rijst in nieuwe ‘Shot on iPhone’-film
Als je nog nooit in Singapore geweest bent dan weet je waarschijnlijk niet hoe belangrijk rijst met kip daar is. Dat was eerder al inspiratie voor de romantische speelfilm Chicken Rice War, een variatie op Romeo en Julia, waarin de twee natuurlijk ook van verschillende en concurrerende families komen.

In de serie Shot on iPhone werd een 13 Pro gebruikt om de film ‘Poached’ te maken, waarin ook kip met rijst centraal staat. Het woord poached staat niet alleen voor pocheren, maar ook voor stropen, afpakken en wegnemen, de titel geeft dus aan dat het om een conflict gaat. Gelukkig gaat het hier over twee chefs in de keuken, dat blijft de enige plaats waar de messen gebruikt worden.


De locatie waarin het zich allemaal afspeelt is het Maxwell Food Centre, en de regisseur is David Gelb. Die we al kennen van onder andere de met een Emmy genomineerde serie Chef’s Table op Netflix of de film Jiro Dreams of Sushi.

Beide titels laten natuurlijk duidelijk zien dat deze regisseur een ‘foodie’ is, het lijkt er op dat hij zijn hele carrière aan het bouwen is rond zijn liefde voor goed eten.

De soundtrack van Poached komt van Duncan Thum, als je een (proef)abonnement hebt op Apple Music dan kan je dat beluisteren via deze link.



 #ShotoniPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: ouwemac
Leuk en echt mooi in beeld gebracht.  :thumbs-up:
Ik begin mijn dag met de Thaise versie.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)