geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De App Store laat zich weer eens van zijn slechtste kant zien
Sinds 2014 is de gratis app Amphetamine in de Mac App Store te vinden. Met deze app kan je ervoor zorgen dat een Mac niet ongewild in de slaapstand gaat, met extra instellingen om dat bijvoorbeeld voor een bepaalde tijd of tot een bepaald tijdstip te laten gebeuren.

Deze app is duidelijk populair, sinds die in de App Store staat is die 432.000 gedownload, en de 4,8 uit vijf sterren maken ook duidelijk dat de gebruikers er bijna unaniem tevreden over zijn. Niks aan de hand, zou je zeggen, maar op 29 december kreeg William Gustafson, de ontwikkelaar van Amphetamine, een bericht van een vertegenwoordiger van de App Store dat zijn app de regels rond veiligheid van de App Store Guidelines zou overtreden. Op zich al vreemd dat dit plotseling het geval zou zijn na zes jaar, nog vreemder als je leest wat de reden was.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AmphetamineAppIcoonAfbeelding.jpg
De App Store laat zich weer eens van zijn slechtste kant zien

het icoon van de Amphetamine-app

Want het ging om de volgende regel van de App Store Guidelines:

Citaat
1.4.3 Apps that encourage consumption of tobacco and vape products, illegal drugs, or excessive amounts of alcohol are not permitted on the App Store. Apps that encourage minors to consume any of these substances will be rejected. Facilitating the sale of marijuana, tobacco, or controlled substances (except for licensed pharmacies) isn’t allowed.
En de vertegenwoordiger van de App Store maakte het nog wat specifieker:

Citaat
Your app appears to promote inappropriate use of controlled substances. Specifically, your app name and icon include references to controlled substances, pills.
Gelukkig besloot William Gustafson om dit allemaal meteen naar buiten te brengen, hij publiceerde dit alles op deze pagina van Github.

En dat had effect, op 2 januari werd al duidelijk dat Amphetamine gewoon in de Mac App Store kan blijven, waarbij het team van de App Store duidelijk maakt dat ze (eindelijk) begrijpen waar het hier om gaat:

Citaat
Update: Amphetamine Has Been Saved!

On January 2nd, 2021, I received a call from Apple to discuss the results of my appeal. On that call, an Apple representative stated that Apple now recognizes that the word "amphetamine" and the pill icon are being used "metaphorically", and in a "medical sense."

Thank you to all for sharing this story and helping to keep Amphetamine in the App Store.

William Gustafson
Amphetamine Creator
Eind goed al goed. Maar het laat nog eens zien dat het team van de App Store af en toe heel erg vreemde besluiten neemt, terwijl daar in het verleden al heel eg vaak heel erg veel kritiek op is geweest.



 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: MacWim
Mwah, ".. weer eens van zijn slechtste kant..". Rimpelingetje in een glaasje water, that's it. Kan gebeuren, direct rechtgezet.
Mac mini M1, 16 GB 1TB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad Pro 11" 2021 | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites; webteksten; beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
geplaatst door: Max Gaav
Mwah, ".. weer eens van zijn slechtste kant..". Rimpelingetje in een glaasje water, that's it. Kan gebeuren, direct rechtgezet.
Nee hoor, de MAS kan voor developers tamelijk hoofdpijnopwekkend zijn. In het updatebeleid bijvoorbeeld. Maar ook vanwege andere redenen.
My Mac is my second brain.
geplaatst door: ardie
In dit geval niks aan de hand idd, snel rechtgezet. MAS kan hoofdpijnopwekkend zijn maar dat is hier niet relevant.
geplaatst door: David Bosman
Het is ook de vraag in welke mate dit de App Store/Apple als geheel aan te reken valt en waar het gewoon een medewerkers betreft die niet verder lezen dan neuzen lang zijn en derhalve hun werk niet goed doen.

Uiteraard is vervolgens aan hun teamleiders en hoger daar op te letten en op momenten dat er iets mis gaat daar aan te doen en in beginsel om hun personeel goed te instrueren en op te leiden.